Sezonun ilk maçında Kevin Kolb’un Green Bay Packers karşısında geçirdiği beyin sarsıntısı sonrasında, geçtiğimiz hafta Detroit Lions karşısında ilk 11’de sahaya çıkan Michael Vick, Packers maçındaki başarılı performansını Lions karşısında da sürdürdü.

Eagles’ın sahadan 35 – 32 mağlup ayrıldığı karşılaşmada Michael Vick maçı 284 yard pas ve iki touchdwon pası ile tamamlasa da Philadelphia Eagles head koçu Andy Reid’in gözüne halen girememiş gözüküyor.

Vick’in başarılı performansına rağmen, Reid yaptığı açıklamada Kevin Kolb’un Jacksonville Jaguars maçında ilk 11’de sahaya çıkacağını söyledi. Vick’in Philadelphia’nın wildcat formasyonunda sahaya wide receiver olarak çıkması bekleniyor.

QB pozisyonunda kimi oynatacağı konusunda tatlı bir sıkıntı içinde olan Andy Reid “Bence çok güzel bir durum. Duruma birçok kişinin baktığından farklı bir şekilde bakıyorum. İki tane önemli pozisyonlarda oynayanbilecek quarterback’im var. Bir sürü takımın iyi bir quarterback’i bile yok.” açıklamasını yaptı.

Dört yıl sonra ilk defa bir maça ilk 11’de başlayan Michael Vick’in tarzının bir zamanlar olduğu sansasyonel yıldız oyuncudan çok daha farklı olduğu gözlendi. Eskiden önce koşmayı amaçlayan bir quarterback olan Vick, artık daha çok cepte kalan bir oyun kurucu olarak oynamaya başlaması gözlerden kaçmadı.

Koşu tehdidi halen bulunan Vick, Lions karşısında altı defa sacklense de çoğunlukla zaman kazanıp başarılı paslar vermeyi başardı.

Sezonun ilerleyen bölümlerinde McNabb’in Redksins’e takası sonrasında as oyun kurucu olan Kevin Kolb’un Michael Vick karşısında formasını koruyup koruyamayacağını merakla bekliyoruz.

Yazan: Haber Servisi