New York Jets’in yıldız cornerback’i Darrelle Revis, uzun süren kontrat görüşmeleri sonrasında takımıyla olan kontratını uzattı ve Jets’e geri döndü.

Uzun süredir kontratındaki belirsizlikler yüzünden idmanlara katılmayan Darrelle Revis, yaptığı açıklamada çok mutlu olduğunu söylerken “Takım arkadaşlarımın beni nasıl kabul edeceğini bilmiyordum çünkü bir aydır burada değildim.” dedi.

Otuz altı gündür Jets idmanlarında ve hazırlık maçlarında boy göstermeyen yıldız oyuncunun yeni kontratının detayları menajeri ve Jets yetkilileri tarafından henüz açıklanmazken bazı kaynaklarca 32 milyon doları garanti olmak üzere dört yıllığına 46 milyon dolarlık bir kontrat olduğu belirtiliyor.

Henüz 25 yaşında olmasına rağmen pozisyonunun NFL’deki en dominant isimlerinden biri olan Revis’in isteğinin uzun süredir NFL’de en çok kazanan cornerback olmak olduğu biliniyordu. Yazın yapılan hamlelerle güçlenen Jets defansı yıldız oyuncunun geri dönmesiyle ligin en korkulan savunmalarından biri duruma geldi.

Revis’in tekrar takıma katılmasıyla ilgili konuşan Jets head koçu Rex Ryan, “Revis’in hemen oynayacağından emin değilim. Bence oynamadan önce birkaç haftalık idmana ihtiyacı var ama yinede onu sahada görürseniz şaşırmayın.” dedi.

Darrelle Revis ise “Uzun bir süreçti. Benim için zordu. Bir oyuncu olduğu ve bu oyunu sevdiğimi biliyorsunuz. Artık bittiği için mutluyum, gidip Amerikan futbolu oynayabilirim.” dedi.

Revis geçtiğimiz sezon rakip takımların yıldız wide receiver’larını kitlemesiyle adından sıklıkla bahsettirmiş ve New York Jets’in AFC Finali’nde oynamasında büyük rol sahibi olmuştu.

Yazan: Haber Servisi