Philadelphia Eagles’ın quarterback’i Kevin Kolb, Pazar günü takımının Green Bay Packers karşısına çıktığı karşılaşmada beyin sarsıntısı geçirdi ve Donovan McNabb sonrası ilk 11’de çıktığı ilk maçını beklenmedik bir şekilde sonlandırmış oldu.

Maçın ikinci çeyreğinde Packers linebacker’ı Clay Matthews’ın arkadan yaptığı tackle ile yere düşen Kolb önce fumble yaptı ardından topun oyundan çıkmasıyla ayağa bir süre kalkamadı. Bu sırada Kevin Kolb’un tribündeki ailesi endişeli gözlerle gelecek vadeden oyuncuyu izlediler.

Kariyerinde üçüncü defa bir maça ilk 11’de başlayan Kolb sakatlandıktan sonra kenarda kontrol edildikten birkaç dakika sonra tekrar oyuna girdi, üç tane isabetsiz pas atarak maçı tamamladı. Kolb, oyundan çıkmadan önce 10 pas denemesinin beşinde başarılı olmuş ve 24 yard pas atmıştı.

Öte yandan Kevin Kolb’un sakatlanmasıyla beraber oyuna giren Michael Vick, Eagles kariyerinde ilk defa anlamlı dakikalar almış oldu. Vick, eski günlerinden adeta bir resital sunarak maçı 175 pas yardı, 103 koşu yardı ve bir touchdown pası ile tamamladı.

Hatırlanacağı üzere, Philadelphia Eagles’ın head koçu Andy Reid, Kolb’un geçtiğimiz sezon McNabb’in sakatlıklarında gösterdiği performanslar sonrası, McNabb’i off-season’da Washington Redskins’e gönderip, formayı Kolb’a teslim etmişti.

Bu sezon kendisinden beklentilerin oldukça yüksek olduğu Kevin Kolb’un, ilk maçında böyle bir şanssızlık yaşadıktan sonra sezonun geri kalanını nasıl geçireceği büyük merak konusu. Ayrıca, Michael Vick’in ise gösterdiği performans sonrasında Eagles’ın as oyun kurucusu olma ihtimali de doğmuş bulunuyor.

Green Bay Packers karşısında sahadan 27 – 20 mağlup ayrılan Philadelphia Eagles’da sahada beyin sarsıntısı geçiren tek oyuncu Kevin Kolb da değildi. Eagles linebacker’ı Stewart Bradley’de maçta beyin sarsıntısı geçirdi ancak sakatlığı sonrası sahaya dönerek maçı tamamladı.

Yazan: Haber Servisi