Dallas Cowboys’un Pro Bowl receiver’ı Miles Austin, uzun süredir beklediği kontrata sonunda kavuştu. Austin geçtiğimiz yılki performansının ödülünü kendisini 2016 yılına kadar Cowboys’da tutacak kontratıyla aldı.

Miles Austin’in yeni kontratı, beş yıllık kariyerinde ilk defa ilk 11 oyuncusu olarak başlayacağı sezondan üç gün önce geldi. Austin’in NFL Draftı’nda seçilmeyen bir oyuncu olarak böyle büyük bir kontrat alması dikkat çekiyor.

“Kariyerim burada başladı. Bana bir şans verdiler bende her gün elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum.” diyen Austin, “Takım tarafından istendiğimi görmek çok güzel çünkü bende burada olmak istiyorum.” dedi.

Autin, Haziran ayında 3.168 milyon dolara kontratını bir yıllığına uzatmış ancak Cowboys’un sahibi Jerry Jones, başarılı wide receiver ile uzun süreli bir kontrat yapmayı istediğini dile getirmişti. Cowboys’un başkan yardımcısı Stephen Jones, sadece kontratın süresini doğrularken, finansal konulardan söz etmedi.

Cowboys’un resmi web sitesinde yer alan habere göre, yıldız oyuncunun kontratının değerinin 54 milyon dolar olduğu bildirildi.

Miles Austin geçtiğimiz sezon Kansas City Chiefs karşısında ilk defa ilk 11’de başlamıştı ve 10 pas yakaladığı maçı, takım rekoru olan 250 yard ve iki touchdown ile tamamlamıştı. Austin, “Bullet Bob” Hayes’in 1966’da kırdığı bir maçta en çok yard etme rekorunu egale etmişti.

Austin 2009 sezonunu 1320 yard ve 11 touchdown ile tamamlamıştı.

Yazan: Haber Servisi