Baltimore Ravens hücum opsiyonlarını Pazartesi günü 33 yaşındaki tecrübeli wide receiver T.J. Houshmandzadeh’i katarak güçlendirdi.

Ravens, Houshmandzadeh’e kadrosunda yer açmak için bir başka wide receiver’ı Mar Clayton’ı açıklanmayan bir draft hakkı karşılığına St. Louis Rams’e gönderdi. Clayton, 2005 NFL Draftı’nda Baltimore tarafından ilk tur 22.sıradan seçilmiş ve Ravens kariyerinde yakaladığı 234 pas ve kat ettiği 3,116 yard ile bu kategoride takım tarihinde üçüncü sırada yer almıştı.

Dokuz yıllık NFL tecrübesi bulunan T.J. Houshmandzadeh ise geçtiğimiz hafta Seattle Seahawks tarafından takımdan keşilmişti. Tecrübeli oyuncu geçtiğimiz sezonun başında free agent olarak Seahawks ile anlaşmış ve geçtiğimiz sezon 79 pas yakalayarak 911 yard kat etmiş ve üç touchdown yapmıştı.

Geçtiğimiz sezon Seahawks, T.J. Houshmandzadeh’i kadrosuna katarken, takımın head koçluğunu yapan Jim Mora ve genel menajer Tim Ruskell’in artık Seahawks organizasyonunda olmaması bu karar da etkili olmuşa benziyor. Houshmandzadeh geçen yaz imzaladığı 5 yıllığına 40 milyon dolarlık kontratın henüz bir yılını doldurmuştu.

Baltimore Ravens cephesinde açıklamalar yapan genel menajer Ozzie Newsome, “T.J. geride bıraktığımız dokuz yılda ne kadar üretken bir oyuncu olduğunu gösterdi.” dedi. Newsome, “Ayrıca onu bize karşı çoğu kez izleme fırsatı bulduk. Geçen yıl free agent olup Seattle’a katıldığında da onu kadromuza katmak istiyorduk.” yeni transferlerini değerlendirdi.

Bu hamleyle birlikte Ravens kadrosuna üçüncü bir yıldız receiver katmış oldu. Baltimore ekibi daha önce Arizona Cardinals’dan Anquan Boldin’i ve free agent Donte Stallworth’u kadrosuna katmıştı. Ancak Stallworth’un üçüncü hazırlık maçında ayağı kırılmıştı.

T.J. Houshmandzadeh transferiyle wide receiver ünitesini iyice güçlendiren Ravens’ın elinde ayrıca 36 yaşındaki Derrick Mason da bulunuyor. Mason geçtiğimiz sezon 1028 yard pas tutumuş ve 7 touchdown yapmıştı.

Görünen o ki Ravens QB’si Joe Flacco’nun yeni sezonda elinde daha önce hiç olmadığı kadar silahı olacak.

Yazan: Haber Servisi