NFL’de yeni sezon başında birçok oyuncu takımlarıyla uzun süreli kontratlar imzalamaya devam ederken bu kontratların bir yenisi de Vernon Davis ve San Francisco 49ers’dan geldi. Ligin en başarılı tight end’lerinden Vernon Davis, yeni kontratıyla ligin en çok kazanan tight end’i unvanını ele geçirdi.

Cumartesi günü 49ers ile kontratını beş yıllığına uzatan Vernon Davis, 34 milyon doları garanti olmak üzere toplamda 37 milyon dolarlık ücretiyle sadece bu sezonun değil NFL tarihinin en çok kazanan tight end’i oldu.

San Diego Chargers’ın sansasyonel tight end’i Antonio Gates’in kontratından 3 milyon dolar fazla garanti paraya kavuşan Davis yaptığı açıklamada, “Bu mükemmel bir şey, en önemlisi sezona kontrat derdi olmadan giriyorum.” dedi.

Kariyerindeki beşinci sezonuna giren Vernon Davis, geçtiğimiz sezon 49ers’da 78 oas yakalayarak 965 yard ve 13 touchdown istatistiklerine sahip olmuştu. Aynı sezon Pro Bowl seçilen Davis, ligin Randy Moss ve Larry Fitzgerald ile birlikte en çok touchdown pası tutan oyuncusu olmuştu.

Takımının ezeli rakibi Seattle Seahawks ile oynayacağı maçtan bir gün önce yeni kontratına imza atan Davis, Pazar günkü maçta takımının 31 – 6 yenilmesini önleyemedi.

Davis, Seattle Seahawks maçını sekiz pas yakalayarak 73 yard ile tamamladı ve bu kategorilerde takımının lideri oldu.

Yazan: Haber Servisi