Philadelphia Eagles head koçu Andy Reid, Michael Vick’in Detroit Lions karşısında sahaya ilk 11’de çıkacağını resmi olarak doğruladı. Kevin Kolb’un Green Bay Packers maçında sakatlanmasının ardından Vick’in takımın as oyun kurucusu olması bekleniyordu.

Michael Vick’in Pazar günü sahaya ilk 11’de çıkacak olması yıldız oyuncunun 2006 yılından sonra ilk defa ilk 11’de izlememizi sağlayacak. Vick en son 2006 yılında, tüm dünyanın yıldız oyuncunun köpek dövüşü ringi işlettiğini öğrenmesinden önce Atlanta Falcons kariyerinin son maçında ilk 11’de yeşil çimlere adımını atmıştı.

Vick’in ironik olarak Falcons kariyerinde ilk 11’de sahaya çıktığı son maç şuanda formasını giydiği Philadelphia Eagles maçıydı. Vick yaptığı açıklamada, “Memnuniyet verici bir şey olacak. Bu takım, bana bir şans verdi üstelik diğer takımlar bunu yapmazken bana bir şans verdi.” dedi.

İşlediği suçlardan ötürü 16 ay hapis yatan Michael Vick, 2007 ve 2008 sezonlarını kaçırmış ve geçtiğimiz sezon hazırlık maçları sırasında Philadelphia Eagles ile anlaşarak dört maçlık cezasının ardından 12 maçta forma giymiş ancak beklediği şansı alamamıştı.

Bu sezonun ilk maçında takımın as oyun kurucusu Kevin Kolb beyin sarsıntısı geçirip maçı yarıda bırakınca Vick’e tekrar bir şans doğmuş ve yıldız oyuncu bu şansı 175 yard pas ve bir touchdown pasıyla değerlendirmişti. Maçta 103 yard koşan Vick adeta NFL severlere eski günlerinden bir resital sunmuştu.

Yazan: Haber Servisi