Geçtiğimiz sezonun şampiyonu ve ligin en iyi hücumuna sahip New Orleans Saints, sahasında Minnesota Vikings’i ağırladığı 2010 Sezonun açılış karşılaşmasında rakibini ilk üç periyodun sonunda 14 – 9 yenmeyi başardı.

New Orleans Saints’da Drew Brees maça 77 yard’lık bir drive ile başlarken üçüncü periyota da 74 yard’lık bir drive ile başlayarak Saints adına maçta farkı yaratan isim oldu.

Minnesota Vikings cephesinde ise Brett Favre maçı 27 pas denemesinin 15’inde başarılı olarak 171 yard pas ve bir touchdown pası ile tamamladı. Favre bir defa sacklenirken bir de interception attı. Ancak Favre’ın üçüncü periyotu hiç pas tamamlayamadan kapatması Vikings’in maçı kaybetmesinin önemli faktörlerindendi.

Bu skorla New Orleans Saints, geçen sezon NFC Finali’nde karşılaştığı rakibine rövanşı vermezken, NFC North’da şampiyonluk hedefleyen Minnesota Vikings sezona mağlubiyetle başlamış oldu.

Bu sezonki açılış maçı aynı zamanda NFL tarihinin en çok izlenen açılış maçı olarak tarihe geçti. Supordome’daki maç Amerika genelinde 17.7’lik reyting oranına sahip oldu.

Yazan: Haber Servisi