San Francisco 49ers, Santa Clara’da yer alacak olan bir milyar dolarlık yeni stadyumunun açılışını mali sebeplerden dolayı erteleme kararı aldı.

Takımın başkanı Jed York yaptığı açıklamada stadyumun 2015 yılına kadar açılmayacağını çünkü stadyumun bitmesi için gerekli paranın bulunması konusunda problemler yaşandığını dile getirdi. San Francisco ekibi yeni stadının 2014 yılında açılması bekleniyordu.

York yaptığı açıklamada 49ers’ın stadyum için gerekli olan parayı NFL’den ve diğer yatırımcılardan almasının henüz imkansız olduğunu söyledi. York takımın oyuncular birliğinin ve ligin yeni bir sözleşmeye imza atmalarını bekleyeceklerini belirtti.

Santa Clara sakinleri Haziran ayında Great America tema parkının yanında yer alan araziyi San Francisco 49ers’a yeni stad için kiralama kararı almıştı.

Yeni stadyumun onaylanmasıyla San Francisco’dan ayrılma planları yapan 49ers’ın şehirle bağlarını koparmasını hızlandırmıştı. San Francisco yetkilileri ise yaptıkları açıklamada “49ers aynı şehirde kalma yönünde bir karar alsaydı bu mali kriz yaşanmazdı.” açıklamasını yaptı.

Yazan: Haber Servisi