Pazartesi gecesi futbolunda Brett Favre, takımı Minnesota Vikings’in New York Jets’e 29 – 20 yenildiği maçta kariyerinin 500.touchdown pasını atarak bunu başaran ilk ve tek NFL oyuncusu olma onurunu yaşadı.

Kariyerinin en önemli maçlarından birini çıkaran rekortmen quarterback ve takım arkadaşları Jets karşısında NFL tarihine geçecek bir geri dönüş sergileyecekken, Favre’ın maçın bitimine 1:30 dakika pasına yakalayan Jets cornerback’i Dwight Lowery, 26 yardlık interception return touchdown yaparak Vikings’in gecesini mahvetti.

Maç sonrası açıklamalar yapan Brett Favre, “Bu maçı kazanacağımızı düşünüyordum. Kaybettiğimiz için hayal kırıklığı yaşıyorum.” derken, Jets head koçu Rex Ryan, “Muhteşem bir galibiyet aldık. İlk yarı mükemmeldik ve maçın dört çeyrekten oluştuğunu biliyoruz.” açıklamasını yaptı.

41 yaşındaki Brett Favre maçı 34’de 14 başarılı pas, 264 pas yardı, üç touchdown pası ve iki interception ile tamamlayarak aynı anda hem 500 touchdown pası barajını geçen ilk oyuncu olurken kariyerinde 70,000 pas yardı barajını aşan ilk oyuncu oldu.

Vikings’in yeni transferi Randy Moss ise Favre’ın attığı dört pası tutarken takımına 84 yard ve bir touchdown pası kazandırarak dikkat çekti.

Öte yandan Favre’ın New York Jets’de oynadığı dönemlerde Jets’in saha kenarı muhabirine uygunsuz resimler gösterdiği iddia edilirken, ötürü NFL yönetimi tarafından ağır bir ceza alması gündemde.

Favre’ın büyük bir ceza alması Minnesota cephesinin gündemini oluştururken geçen sezon NFC Finali oynayan ancak bu sezon yaptığı dört maçın üçünden mağlup ayrılan Vikings’in toparlanıp toparlanamayacağı ise büyük merak konusu.

Yazan: Haber Servisi