Dallas Cowboys’un New York Giants’a 41 – 35 yenildiği 7.hafta karşılaşmasında Dallas ekibinin yıldız quarterback’i Tony Romo’nun Giants linebacker’ı Michael Boley’den aldığı darbe ile sol köprücük kemiği kırıldı.

Kulüp doktorları tarafından yapılan açıklamada 30 yaşındaki Tony Romo’nun sol köprücük kemiğindeki kırığının ameliyat gerektirmediği ve Romo’nun altı ila sekiz hafta arasında sahalara dönmesinin beklendiği söylendi.

Sezonun bitmesine sadece 10 hafta kalmışken Dallas Cowboys’a gelen bu haber taraftarlarda derin bir üzüntü yaşattı. Şuana kadar oynadığı altı maçın beşini kaybeden ve sadece bir tanesinde galibiyet gören Cowboys’da Romo’nun sakatlığının ardından bu sezon oynaması için pek bir neden gözükmüyor.

New York Giants maçının ikinci çeyreğinde sakatlığı sebebiyle oyundan çıkan ve kenarda kulaklık ve mikrofon eşliğinde koçluk yapıp takımına moral aşılayan Tony Romo, sakatlığı süresince takıma ekstra bir koç olarak kenardan destek olacağını söyledi.

Sezon başında yapılan tahminlerde Super Bowl’un bir numaralı adaylarından biri olarak değerlendirilen ancak gösterdiği performans ile beklentilerin çok altında kalan Dallas Cowboys’da Tony Romo’nun yokluğunda as oyun kuruculuk görevini John Kitna üstlenecek.

Yazan: Haber Servisi