Geçtiğimiz Pazar günü Buccaneers sahasında Saints’i ağırladı ve ortaya 3. Haftada ki Steelers maçına benzer bir hezimet cıktı.  Saints oynadığı ilk beş maçta inişli çıkışlı bir grafik çizerken, geçen sene ortaya koyduğu olağanüstü başarılı ofansif tablonun çok gerisinde kalmıştı. Bucs ise geçen hafta anlattığım şekilde belli ilerlemeler kaydetmiş ve hatta oynadığı dört maçın üçünü kazanarak birçok taraftarına tatlı bir sürpriz yapmıştı.

Saints maça bir şampiyon ruhuyla başladı ve mücadeleyi baştan sona domine etti. Hep söylerim football’da maç tahmini yapmak zor zanaattır zira maç öncesinde favori olabilirsin ancak her şey donup dolaşıp match-up olayına bağlanır. Maçın daha ilk dakikasından itibaren Saints OL’nin Bucs’in acemi front’una üstünlük sağlayacağı belli oldu. Sezon başından beri koşu oyununu oturtamayan Saints’de Chris Ivory isimli NCAA division II’de (bu kolej football’unda 3.lig oluyor) oynamış bir isim karşımıza çıkıverdi. Geçen hafta Cedric Benson’ın performansına benzer bir performans çizen Ivory ile Saints koşu oyunun yolunu da açmış oldu ve böylece  Drew Brees’e gün doğdu. Arka arkaya gelen TD’lerle savunma sürklase oldu ve ortaya 31 – 6’lik bir hezimet çıktı.

Bu maçtan çıkarılacak çok ders var. 43 pas denemesinin 25’ini tamamlayarak 219 yardalık bir performans çizen QB Josh Freeman, Bucs adına maçın en iyi oyuncusuydu. Böyle fırsatçı bir defans karşısında zorlansa da top kaybı yapmaması olumluydu. Geçen hafta yere göğe sığdıramadığımız WR Mike Williams ise sadece dört top yakalayıp 45 yarda alabildi. Bu arada Saints’in 2009 draftında ilk turdan seçtiği CB Malcolm Jenkins oldukça iyi bir oyuncu ancak bir pozisyonda Josh Freeman’nin dizine doğru sakatlama amaçlı yaptığı müdahale gözlerden kaçmadı. Freeman maç içinde haklı olarak isyan etti ve maçtan sonra da bu konuya değindi. Jenkins’in yaptığı bu hareket, spor ahlakına tamamen ters düştü. Jenkins bu tip hareketlere devam ederse NFL’in sporcu sağlına özellikle dikkat ettiği bu dönemde başına büyük işler açabilir.

Geçen hafta çok toz pembe bir tablo çizmişiz anlaşılan ancak sahaya bakınca ayaklarımızın yere basması gerektiğini hatırlamış olduk. Rakip son şampiyon ve kimliğini hatırlamaya çalışan bir takım,  Bucs ise acemi ve henüz takım olgusunu oturtamamış ancak savaşan bir ekip. Bucs arada sırada böyle sonuçlarla karşılaşacak anlaşılan. Gelecek hafta yine evinde oynayacak olan Bucs’ın bu seferki rakibi kendi gibi takım olmaya çalışan 3-3 vaziyetteki St Louis Rams. Bu maçta galibiyet beklemek sanırım çok büyük bir beklenti olmaz.

Not: Bu hafta yazım kısa oldu zira maçta bastan sona acık ara Saints üstünlüğü vardı bize de yazacak çok bir şey kalmadı.