New York Jets’in Buffalo Bills’i 38 – 14’lük farklı bir skorla mağlup ettiği karşılaşmada Jets hücumunun dikkat çeken isimleri olan Mark Sanchez, Shonn Greene, Dustin Keller, Braylon Edwards gibi isimlerin arasından sivrilip dikkatleri üzerine çekmeye başaran isim LaDainian Tomlinson oldu.

Jets hücum oyuncularının teker teker üst düzey performans sergilediği karşılaşmada Tomlinson adeta sevenlerine eski günlerinden resitaller sunarak son haftalarda yükselen performansını devam ettirdi. Maçı 133 koşu yardı ve iki touchdown pası ile tamamlayan Tomlinson kariyerindeki koşu yardı istatistiğini 12,831 yarda çıkardı.

Geçtiğimiz sezonki performansıyla hayal kırıklığı yaşayan ve dokuz sezondur formasını giydiği San Diego Chargers’dan gönderilen Tomlinson maç sonrası yaptığı açıklamada, “Hala oynabileceğime inanıyordum ve şükürler olsun ki başka biri daha buna inanıyordu.” diyerek kendisine şans veren koçu Rex Ryan’a teşekkür etti.

Adı eski günlerdeki gibi ligin elit running back’leri arasında yer almayan Tomlinson’ın Bills maçındaki performansı, maç sonrası yaptığı “Her oyuncu 30 ya da 31 yaşında yavaşlamaz.” açıklamasını doğrular nitelikteydi.

Lig tarihinde birçok rekoru elinde bulunduran 31 yaşındaki LaDainian Tomlinson, ayrıca 133 yard koşup, Tony Dorsett’i geride bırakarak NFL tarihinin en çok koşu yardı kateden yedinci oyuncusu konumuna yükseldi.

Bills maçında yaptığı iki touchdown ile kariyerindeki touchdown sayısını da 146’ya çıkararak, lig tarihinin en çok touchdown yapan oyuncuları sıralamasında Jerry Rice (208) ve Emmith Smith (175) üçüncü sıraya yerleşmiş durumda.

Yazan: Haber Servisi