Buffalo Bills (0-5) @ Baltimore Ravens (4-2)

7. Haftaya girerken, Bills bu sezon galibiyet yüzü görmüş değil. Sezonun ilk 4 haftası ciddi rakiplere karşı oynayıp kaybederken geçen hafta Jaguars karşısında tamamen çaresiz kaldılar. Turnover üstünlüğüne rağmen Jaguars koşu hücumunu durduramayan Bills rakibinim yarden tam 216 yarda koşmasına izin verdi. Bills hücumu hatasız oynamasına karşın topu kendi kontrolüde tutmayı başaramadı ve üstünlüğü tamamen rakibine bıraktı.Durum böyle olunca Jaguars deplasmandan rahat sayılabilecek bir galibiyetle ayrıldı.

Ravens 2. haftada  Bengals deplasmanında yenildikten sonra ilk yenilgisini geçen hafta yine deplasmanda Patriots karşısında aldı. Maçın uzun bir bölümünü önde götüren Ravens özellikle hücumda iyi performans gösterdi. Son çeyrekte T.Brady ve arkadaşlarını durduramayan Ravens savunması 10 sayı farkı koruyamadı ve uzatmada sahadan yenik ayrıldı.

Bills gerçekten bu sezon ligin en kötü takımı olma yolunda ilerliyor.  Maç başına ortalama 32 sayı yiyerek bu alanda ligin en kötü takımı konumundalar. Hücumda da pek parlak durumda değiller. Karşılarında ligin Steelers’dan sonra en az sayı yiyen takımı olacak. Ravens ayrıca bu sezon evinde hiç malubiyet almadı. Geçen hafta Pariots karşısında aldıkları malubiyet Ravens’ın bu maça daha çok konsantre olmasını sağlayacaktır. Ravens hücumu geçen haftaki performansına yakın bir oyun sergilerse gerekli farkı yakalayacaktır.

Baltimore Ravens -13

Pittsburgh Steelers (4-1) @ Miami Dolphins (3-2)

Steelers geçen hafta Big Ben’in sahaya dönüş yaptığı maçta Browns karşısında rahat bir galibiyet aldı. Big Ben’in dönüşü ile birlikte hücumda büyük oyun sıkıntısı çeken Steelers bu problemini çözmüşe benziyor. Zaten savunma olarak ligin en elit ekiplerinden birine sahip olan Steelers +9 turnover rasyosu ile bu alanda ligin en iyi takımı.

Dolphins ise ligin en istikrarsız takımlarından biri. Bu sezon henüz evinde galibiyet alamayan Dolphins ilginç bir şekilde deplasmanda oynadığı tüm maçlarını kazandı. Ge.en hafta sakat ordusu Packers’ı deplasmanda yenmeyi başaran Dolphins’de C.Henne oldukça başarılı bir performans gösterdi. Tabi Dolphins’in güçlü koşu hücumunun da katkısı büyüktü. Packers yerden etkili olamayıp havadan tek yönlü hücum yapınca Dolphins uzatmada maçı kazanmayı bildi.

Bu hafta bu iki takımın maçında Steelers haklı olarak otoriteler tarafından favori göseriliyor. Ligin en az sayı yiyen takımı olmaları ve Big Ben’in dönüşü Steelers’ın favori olmasının en büyük sebebi. Fakat rakip Dolphins o kadar dengesiz bir takım ki kötü takımlara karşı zorlanırken iyi takımlara karşı iyi maçlar çıkarabiliyor. Bugün Dolphins’in evinde ilk galibiyetini almak için ekstra motive olacağını ve maçı yakın skorda tutacak oyunu sergileyeceğini düşünüyorum.

Miami Dolphins +3

Philadelphia Eagles (4-2) @ Tennessee Titans (4-2) 

Eagles geçen hafta Falcons’u rahat geçerken K.Kolb ve J.Maclin ikilisi maça imzasını attı. Savunmada da güçlü Falcons koşu hücumunu durdurmayı başaran Eagles son çeyreğe 18 sayı farkla girerek rolantide maçı bitirmeyi başardı. Kolb’un gösterdiği performans Vick ile girdiği rekabette onu bir adım öne taşıdı. Eagles bu sezon deplasmanda oynadığı 3 maçını da kazandı fakat oynadığı takımlar pek kalbur üstü sayılabilecek takımlar değil. Bu hafta Titans karşısında ilk ciddi deplasman sınavına çıkacak Eagles’da D.Jackson’ın da yokluğu kafalarda soru işareti oluşmasına sebep oluyor.

Titans bu sezon diğer iki NFC East takımını (DAL, NYG) deplasmanda yenmeyi başardı. Bu sezon iki malubiyeti de kendi evlerinde aldılar. Malubiyetlerden biri Broncos karşısında diğeri de Steelers karşısında yaşandı. Özellikle Broncos karşısında son çeyreğe önde girmesine rağmen Broncos pas hücumunu durdurmayı başaramadı ve sahadan malup ayrıldı. Geçen hafta Jaguars deplasmanında rahat kazanan Titans, sahasında ikinci galibiyetini arayacak.

Titans, zaten çok iyi olmayan Eagles koşu hücumunu durdurup K.Kolb’u sorumluluk almaya yönlendirecektir. Titans’ın en büyük handikapı, QB pozisyonunda kimin başlayacağının henüz belli olmaması. V.Young geçen hafta dizinden sakatlanarak maçı yarım bıraktı. Fakat yerine giren K.Collins’de galibiyeti getirecek performansı sergilemeyi başardı. Bu hafta Eagles karşısında hangisinin oynayacağı çok önemli değil zira Titans C.Johnson’lı güçlü koşu hücumu ile oyunu kontrol edip kazanabilecek güçte.

Tennessee Titans -3

New England Patriots (4-1) @ San Diego Chargers (2-4)

Chargers ilk 6 hafta sonunda hem savunmada hem de hücumda maç başı mesafe istatistiklerinde ligin en iyi takımı konumunda bulunuyor. Fakat bu sezon sadece zayıf Cardinals ve Jaguars karşısında kazanan Chargers, özellikle son iki hafta Raiders ve Rams karşısında da sürpriz malubiyetler alınca AFC West’te işini oldukça zora soktu. Geçen hafta Rams karşısında S.Jackson’ı durduramayan Chargers, koşu hücumunu da oturtamayınca top kontrolünü rakibine kaptırdı ve sahadan mağlup ayrıldı.

Diğer tarafta Patriots biri deplasmanda son 3 maçını kazanmayı başardı. Geçen hafta Ravens’ı yenerken son çeyrekte sergilenen oyun Patriots’ın ne kadar tehlikeli bir takım olduğunu bir kez daha kanıtladı. R.Moss’un yerine transfer edilen eski oyuncu D.Branch, T.Brady ile uyum konusunda fazla sıkıntı çekmeyeceğini ilk maçtan gösterdi. Maçta en önemli nokta, güçlü Ravens savunmasına karşı Patriots’ın koşu hücumundan hiç vazgeçmemesi ve top kontrolünü rakibine kaptırmaması oldu. Bu koşu istikrarını bu hafta da sahaya yansıtabilirlerse maçı kazanabilirler.

Chargers iyi mesafe istatistiklerine karşın -3 gibi bir Turnover rasyosuna sahip olduğu için maçlarını kazanmakta zorlanıyor. Topu bir uçtan diğer uca rahat götürüyorlar fakat kırmızı alan civarında çok top kaybediyorlar. Bu hafta sahaya özellikle WR kadrosunda ciddi problemlerle çıkacak olan Chargers’ın formda Patriots karşısında işi oldukça zor olacak. Patriots tecrübesiyle ve güçlü hücum kadrosuyla maçı kazanacak güçte.

New England Patriots +3