Washington Redskins (4-3) at Detroit Lions (1-5)

Bu sezon karşılaştığı tüm NFC North ekiplerini yenmeyi başaran Redskins son olarak geçen hafta lider Bears’i deplasmanda liderlik koltuğundan etti. Yıldız CB D.Hall’un bir maçta interception yapma rekorunu egale ettiği maçta RB R.Torain’de maçın yıldızları arasında yer aldı. Rakibini yerde durdurmayı başaran Redskins savunması Bears’i tek yönlü hücuma yönlendirdi, böylece J.Cutler’ın hata potansiyeli yükselmiş oldu. Tüm bu olumlu koşullara rağmen Redskins maçı bir türlü koparamadı. Bunda da D.McNabb’in etkisiz oyunu önemli rol oynadı. Bu hafta dinlenmiş bir takıma karşı zor bir maça çıkacak olan Redskins NFC East’te Giants’ın çok arkasına düşmemek için kazanmak zorunda.

Geçen haftayı dinlenerek geçiren Lions’a bu ara oldukça yaradı. Zira QB kadrosunda ciddi problem yaşayan takımın starter QB’si Stafford’un bu hafta sahaya dönmesi söz konusu. Son oynanan Giants maçında sakatlanıp oyundan çıkan S.Hill’in yerine giren 2. Yedek QB D.Staton’ın iyi performans göstermemesi Stafford’ın dönüşünün önemini bir kat daha artırıyor. Lions bu sezon tek galibiyetini Redskins’i duman eden Rams karşısında aldı. Kaybettiği 5 maçın 4’ünü deplasmanda oynadı. Kendi evinde tek yenilgisini Eagles karşısında 3 sayıyla alan Lions’ın artık fazla şansının olmadığını belirtmek yanlış olmaz.

Redskins zayıf Lions koşu savunmasına karşı yine R.Torain’i etkili kullanmak isteyecek ve topu kontrol etmek isteyecektir. Lions’ın QB sorunu bu maçta onların şansını azaltıyor fakat Redskins’e özellikle zayıf takımlara karşı 100% güven duymak oldukça zor oluyor. Dolayısıyla yine yakın geçmesini beklediğim maçta Underdog tercihi mantıklı gözüküyor.

Washington Redskins +2,5

Miami Dolphins (3-3) at Cincinnati Bengals (2-4)

Geçen hafta Steelers karşısında oldukça iyi bir oyun çıkaran Dolphins hakem kurbanı olarak maçı kaybetti. Dolphins hücumu güçlü Steelers koşu savunmasına karşı etkili olamayınca C.Henne’nin gerçek performansını izleme şansımız oldu. Henne hatasız bir oyun çıkarsada kritik anlarda büyük oyun eksikliğini hissettirdi.  Özellikle kırmızı alandan üçte sıfırla dönen Dolphins’in maçı kaybetmesinin önemli sebeplerinden biri Henne oldu.

Son üç maçını kaybeden Bengals ise geçen hafta Falcons deplasmanında 21 sayı geriden gelerek bir anda maça ortak olmasına rağmen R.White ve M.Turner’ı dururmayı başaramayınca sahadan yenik ayrıldı. Geri dönüşün en önemli mimarlarından CB A.Jones sakatlanarak sezonu kapattı. Bu sezon evinde oynadığı iki maçta sadece Ravens’ı yenmeyi başaran Bengals iki hafta önce Bucs’a 3 sayı ile yenildi. Falcons karşısında T.Owens’ın Eagles’da oynadığı zamanları hatırlatan hareketleri ve özelliklse savunmada işlerin hiç iyi gitmemesi Bengals’ın işini bu hafta oldukça zorlaştıracak gibi gözüküyor.

Dolphins bu sezon 3 galibiyetini de deplasmanda aldı. Bu hafta zayıf Bengals koşu savunmasına karşı R.Williams ve R.Brown etkili olacağını düşündüğüm Dolphins’in galibiyete yakın taraf olacağını düşünüyorum. Özellikle sezonu kapatan A.Jones’un yokluğunda bengals B.Marshall ve D.Bess’i durdurmakta zorlanacaktır. Gerek form grafiği gerek oyun istikrarı olarak Dolphins bir adım önde gözüküyor.

Miami Dolphins +1

Minnesota Vikings (2-4) at New England Patriots (5-1)

Vikings geçen hafta ezeli rakibi Packers karşısında kaybederek NFC North’ta hem Packers’ın hem de Bears’ın 2 maç arkasına düştü. Packers karşısında yerden oldukça etkili olan Vikings’de Favre 3 interception yapınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Yine de Favre’In çok kötü oynadığını söylemek yanlış olur, zira son drive son saniyeye kadar takımını oyunun içinde tuttu. Bu hafta sakatlığı sebebiyle oynama ihtimali oldukça düşük olan Favre’ın durumu maç saatinde belli olacak. Patriots’tan NFL’deki ilk takımına geri dönen R.Moss için de ilginç bir mücadele olacak.

Bu sezon sadece Jets deplasmanında kaybeden Patriots son 4 maçını kazanmayı başardı. Patriots bu sezon kazandığı 5 maçta da rakibinden daha iyi koşmayı başardı. Bu istatistiği sağlayamadığı tek maç Jets karşısında da yenilgi yaşadı. Ligin en iyi 10 koşu savunmasından birine sahip olan Patriots bu hafta A.Peterson’ı dururmaya çalışacak. Patriots bu sezon Chargers, Dolphins ve Ravens gibi iyi koşu hücumlarını durdurmayı başardı. Fakat Patriots’ın sezon genelinde ve özellikle geçen hafta Chargers karşısında yaşadığı en büyük sıkıntı top kontrolü. Bu hafta elit bir koşu savunmasına karşı işleri yine kolay olmayacak.

Bu sezon deplasmanda hiç kazanamayan Vikings’in evinde hiç kaybetmemiş Patriots’ı yenmesinin oldukça zor olacağını düşünüyorum. Özellikle Favre’ın sahaya çıkamaması durumunda ibre tamamen Patriots leyhine değişecektir. Patriots yine top kontrolü konusunda sıkıntı yaşayacak ve koşu hücumunda çok başarılı olamayacaktır. Bu durum skoru yükselteceği gibi, Patriots’ın gerekli farkı yakalamasına yardımcı olacaktır.

New England Patriots -5,5

Seattle Seahawks (4-2) at Oakland Raiders (3-4)

Seahawks son iki maçını kazanmış şekilde bu maça çıkacak. Seahawks geçen hafta Cardinals karşısında yeni transfer M.Lynch’i sık topla buluşturup top kontrolünü sağlayınca ve  özel takımlarda da ekstra performans gösterince maçı rahat kazandı. Bu sezon evinde tüm maçlarını kazanan Seahawks için deplasmanda aynı şeyleri söylemek zor. Deplasmanda oynadığı 3 maçın 2’sini farklı kaybeden Seahawks bu yenilgilerden birini geçen hafta Raiders’ın duman ettiği Broncos karşısında aldı. Pas savunmasında ligin en kötü takımlarından biri olan Seahawks’a karşı rakipler fazla koşu oyunu tercihinde bulunmayınca koşu savunmasında başarılı gibi gözüküyorlar. Bu hafta ligin en iyi koşan takımlarından birine karşı gerçek performansları ortaya çıkacak.

Raiders geçen hafta şok bir skorla Broncos’u sahadan silerken sakatlıktan dönen McFadden’in gösterdiği performans oldukça önemliydi. Tabi ki galibiyetin asıl mimarı 3 turnover’a imza atan Raiders savunmasıydı. Raiders Broncos maçı ile iki maçlık deplasman serisini noktalayıp bu hafta evine dönecek. Raiders bu sezon evinde sadece Texans’a yenildi. Bunun dışında Rams ve Chargers’ı yenmeyi başardı.

Seahawks’ın iki hafta evinde ilk maçına çıkacak olan Raiders karşısında şansının fazla olmadığını düşünüyorum. Özellikle deplasmanda evinden çok farklı performans gösteren Seahawks ekstra motive olmuş Oakland karşısında oldukça zorlanacaktır. Bu maçta farklı olarak Raiders pas hücumunun etkili olacağını düşünüyorum. Raiders koşu hücumuna da sadık kalarak maçı kazanacaktır.

Oakland Raiders -2,5