NFL yönetimi geçtiğimiz haftaya damgasını vuran illegal hit mevzusu konusunda sert yaptırımlar uygulamaya başladı. Bu haftadan itibaren illegal hit yapan oyuncuların maç oynamama cezasına çarptırılabileceği açıklandı.

Pittsburg Steelers’ın linebacker’ı James Harrison 75,000 dolar ceza alarak en yüksek cezayı alan oyuncu oldu. James Harrison’ın Clevelan Browns maçında yaptığı iki illegal hit sonucu iki oyuncu beyin sarsıntısı geçirdi.

James Harrison’ın dışında geçen hafta illegal hit yapan oyunculardan New England Patriots safety’si Brandon Meriweather ve Atlanta Falcons cornerback’i Dunta Robinson ise 50,000 dolar cezaya maruz kaldı.

NFL yönetimi henüz illegal hit yapan oyuncuları maç oynamama cezasına çarptırmasa da basın sözcüsü Greg Aiello yaptığı açıklamada bu cezaların takımlara adil bir uyarı niteliğinde olduğunu dile getirdi.

Takımının Philadelphia Eagles ile oynadığı maçta illegal hit yapıp hem kendisinin hem de Eagles wide receiver’ı DeSean Jackson’ın beyin sarsıtısı geçirmesine sebep olan Dunta Robinson aldığı cezadan sonra yaptığı açıklamada, “Yönetimin verdiği bu kararla hayal kırıklığına uğradım. Yaptığım hit sert olabilir ama kurallara aykırı değildi.” açıklamasını yaptı.

Yazan: Haber Servisi