Redskins’in Pro Bowl running back’i Clinton Portis’in kasığındaki sakatlıktan dolayı en az bir ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Portis’in sahalara geri dönmesinin dört ila altı hafta arasında bir zaman bulması bekleniyor.

Redskins head koçu Mike Shanahan, Çarşamba günü yaptığı açıklamada Portis’in sol kasığında üçüncü dereceden yırtık olduğunu ancak yıldız oyuncunun ameliyat olmayacağını dile getirdi. Shanahan yaptığı açıklamada “Bu üzücü bir durum. Çok sıkı çalışıyordu, iyi oynuyordu ama şimdi bu şansızlığı yaşadı.” dedi.

Portis’in Pazar günü Philadelphia Eagles maçında sakatlanmasının ardından Redskins’in running back pozisyonu tecrübesiz oyunculara emanet kaldı. Yıldız oyuncunun yokluğunda Green Bay Packers karşısında kadroda sağlıklı olan iki running back Ryan Torain ve Chad Simpson’un oynaması bekleniyor.

Philadelphia Eagles maçında Portis’in sakatlığı sonrası gösterdiği performans yaptığı touchdown koşusu ile dikkatleri çeken Torain’in Packers maçında as running back olmasına kesin gözüyle bakılırken tecrübesiz oyuncunun Portis sahalarda yerini alamayacağı süreçte göstereceği performans büyük bir merak konusu oluşturuyor.

Washington Redskins, off-season’da tecrübeli running back’ler Larry Johnson ve Willie Parker ile anlaşmış, iki oyuncuya da ilk 11’de oynayabilecekleri sözünü vermiş ancak Clinton Portis formayı kapınca Redskins yönetimi Johnson ve Parker’ı serbest bırakmıştı.

Yazan: Haber Servisi