St. Louis Rams’in bu sezonki en verimli ve güvenilir wide receiver’ı konumunda olan Mark Clayton, takımının Detroit Lions’a 44 – 6 yenildiği karşılaşmada sakatlanarak sezonu kapattı. Başarılı oyuncunun patellar tendonunun yırtıldığı belirtildi.

Çaylak oyun kurucu Sam Bradford’un en önemli silahı konumunda olan Clayton’ın sezonu kapatmasıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşayan St. Louis ekibinin head koçu Steve Spagnuolo, yaptığı açıklamada, “Mark kaybettiğimiz için iyi hissetmiyoruz çünkü o hücumumuzun önemli bir ismiydi. Bir şekilde bunun üstesinden gelecek bir yol bulacağız.” dedi.

6 Eylül’de Baltimore Ravens’dan transfer edilen 28 yaşındaki Mark Clayton, yeni takımıyla çıktığı ilk dört maçta 22 pas tutup takımına 300 yard ve iki touchdown kazandırarak göz doldurmuştu.

Eski bir ilk tur seçimi olan ve bu yıl altıncı sezonunu geçiren Clayton, kariyeri boyunca çıktığı 81 maçta 257 kere pas yakalamış ve 14 touchdown yapmıştı. Clayton, bu sezon 2010 NFL Draftı’nın bir numarası Sam Bradford ile olan uyumu ile dikkat çekmişti.

Bu sezon üç maç kaybedip iki maçını kazanan St. Louis Rams, 6.haftada evinde kendisi gibi üç maç kazanıp iki maç kaybeden San Diego Chargers’ı ağırlayacak.

Yazan: Haber Servisi