Minnesota Vikings’in 41 yaşındaki oyun kurucusu Brett Favre’ın eski takımı Green Bay Packers karşısına çıktığı üçüncü maçında sol ayak bileğinde stres kırığı oluştu.

Kariyerinde normal sezonda arka arkaya 291 maça çıkan ve playoffları da hesaba kattığımızda 315 maçtır maç kaçırmayıp kırılması güç bir NFL rekoruna sahip olan Favre’ın serisi önümüzdeki Patriots karşısında sahaya ilk 11’de çıkmazsa sonlanacak.

Minnesota Vikings head koçu Brad Childress yaptığı açıklamada efsane oyun kurucunun sakatlığının ameliyat gerektirmeyeceğini belirtirken, Favre’ın büyük rekabetçi olduğunu ve acı eşiğinin oldukça yüksek olduğunu söyledi. Favre’ın 16 yıl formasını giydiği Green Bay Packers’da başarılı oyuncunun veliathı olarak gösterilen Aaron Rodgers ise Favre’ın sakatlığı ile ilgili olarak, “biran için içim burkuldu.” açıklamasını yaptı.

Brett Favre takımının Green Bay Packers’a 28 – 24 yenildiği karşılaşmada 29 pas girişiminin 16’sında başarılı olmuş bir touchdown pası atmış ancak attığı üç interception ile hayal kırıklığı yaratmıştı.

Minnesota Vikings’de bu haftaki en önemli arzusu ise Favre’ın biran önce sağlığına kavuşup gelecek hafta oynanacak olan New England Patriots maçında sahadaki yerini alması.

Brad Childress henüz Favre’ı resmen Patriots maçı kadrosundan çıkarmasa da 27 yaşındaki Tarvaris Jackson’ın Patriots karşısında oyun kurucu olarak sahaya çıkması yüksek bir ihtimal olarak gözüküyor.

Yazan: Haber Servisi