Pittsburgh Steelers’a ve oyun kurucu Ben Roethlisberger’a left tackle Max Starks’dan kötü haber geldi. 28 yaşındaki başarılı oyuncu geçirdiği sakatlıktan ötürü boynundan ameliyat olması gerekiren, ilk 11’in değişmez isminin sezonu kapattığı bildirildi.

Max Starks’ın sezonu kapamasıyla birlikte Steelers hücum hattının iki tarafı da as oyuncularından yoksun kalmış oldu. Right tackle Willie Colon, hatırlanacağı üzere Haziran ayında sağ ayak bileğindeki Aşil tendonundan sakatlanarak sezonu kapatmıştı.

“Bu bizim için önemli bir kayıp. Sezonun geri kalanını Starks’sız geçirecek olmamız geri kalan oyuncular için de büyük bir yıkım.” açıklamasını yapan right guard Trai Essex, Çarşamba günü yaptığı açıklamada “Aynı zamanda NFL’de hayat bu şekilde sürüyor. Sakatlıklar daima olur ve bir takım ancak yedekleri kadar güçlüdür.” dedi.

Steelers, Essex’in açıklamasını doğrularcasına bu sezon çok fazla yedek oyuncuyla oynamak zorunda kalıyor. Pittsburgh ekibi, Pazartesi Gecesi Futbolu’nda Cincinnati Bengals’ı 27 – 21 yenerken daha ilk yarıda üç linemen’i sakatlanmıştı. Yedek tight end Matt Spaeth neredeyse tackle oynamak zorunda kalmıştı ve Doug Legursky maç boyunca guard ve center pozisyonlarında oynamıştı.

Pittsburgh Steelers’ın başarılı oyun kurucusu Ben Roethlisbergers ise yaptığı açıklamada, “O maçta durmadan kimin center kimin guard oynadığını çözmeye çalışıyordum. Herkes durmadan etrafta yer değiştiriyordu.” dedi.

Bu sezon hem hücumda hem de defansta sakatlıklardan oldukça çeken Pittsburgh Steelers her şeye rağmen sekiz maçının altısını kazanmış durumda.

Yazan: Haber Servisi