NFL’de 10. haftaya girerken Giants 6-2 skoru ile NFC East liderliğine geldi. Bu hafta da Cowboys karşısında iyi bir galibiyet almayı bekliyoruz.

Bu hafta Giants hücum line’ı sakattan geçilmiyor. Diehl geçen hafta sakatlandı ve bu hafta Cowboys karşısında oynayamayacak. Bir hafta sonraki Eagles maçına yetişecek diye umuyorum. O’Hara hala kadroda yer almıyor. Koets bu sezonu kapatmış durumda. Komik olan Koets geçen hafta sözleşmesini iki yıl daha uzatmıştı. Sakatların yerini alan Boothe ve Andrews da oldukça hatırı sayılır lineman’ler. Hücum line’ında bir sorunumuz olmayacağını düşünüyorum.

Cowboys geçen hafta aldığı 44-7’lık Packers yenilgisini uzun süre üzerinden atmayı başaramaz gibi geliyor. En son 2008’de Eagles’tan 44-6’lık bir darbe yemişlerdi. Takım sahibi Jerry Jones bu yenilgiden sonra takımın babası Wade Phillips’i kovdu ve yerine Jason Garrett’ı getirdi. Garrett hakkında biraz bilgi veriyim. 1993-1999 arası Troy Aikman’in yedeği olarak Cowboys’da yer aldı daha sonra 2000-2003’de Kerry Collins’ın yedeği olarak Giants kadrosuna girdi. Daha sonra Tampa Bay ve Dolphins kadrolarında aldığı başarısızlıklardan sonra, oyunculuktan coach’luga geçmeye karar verdi ve 2005-2006’da Miami Dolphins’in QB coach’luğunu yaptı. 2007’de Cowboys topraklarına geri dönüş yaptı. Pazar günü oynanacak Cowboys – Giants maçı, Garrett için büyük bir sınav, sanıyorum kazanmak için elinden geleni yapacak. QB Kitna hakkında pek bir bilgim yok, hep birlikte izleyip göreceğiz.

Giants’ın şu ana kadar çok iyi bir sezon geçirdiğini söylemek doğru olur. Bence bunun nedeni şu ana kadar şansın Giants tarafında olması. Oynadığımız maçlardaki rakiplerimize bakarsak;

1. Hafta: Panthers (NFC South da dibe batmış durumdalar 1-7)
2. Hafta: Colts (yenildik! AFC South liderliğine oynuyorlar. 5-3)
3. Hafta: Titans (yenildik! AFC South liderliğine oynuyorlar. 5-3)
4. Hafta: Bears (NFC North’da liderliğe oynuyorlar. Zorla alınmış bir maçtı. 5-3)
5. Hafta: Texans (AFC South’da dipteler. 4-4)
6. Hafta: Lions (NFC North’da dipteler. 2-6)
7. Hafta: Cowboys (durumlarını yazmaya gerek bile yok. 1-7)
8. Hafta: Bye
9. Hafta: Seahawks (NFC West de liderliğe oynuyorlar. 4-4)

Savunma takımımıza diyecek hiçbir söz yok. Eldeki iyi savunma koordinatoru (Perry Fewell) ile ligdeki en iyi savunma takımı Giants’da. Hücum takımımız ligde şuan ikinci olarak yer almasına rağmen, oynadıkları strateji ile Super Bowl da şanslarının olmadığını düşünüyorum. Neden mi? Buraya kadar oynadıkları takımların hali ortada. Bundan sonraki şu maçlarda yenilgi yaşayacağımızı düşünerek, dikkatli olmamız gerektiğini savunuyorum.

Eagles: NFC East’de liderliği bizden almak istiyorlar. Haftaya karşılaşacağımız Eagles eğer geçen hafta Colts’a karşı oynadığı gibi oynarsa şansımız yok diyorum.

Packers:
 NFC North lideri ile sanırım 7 hafta sonra karşılaşacağız. Bu sene GB’in üzerine kumar oynanır diyorum. Favre’ın yaptığı kara büyünün etkisi gitmiş gibi ve Packers hakkettiği yeri bu sezon alacak diyorum.

NFC’de dikkat edilmesi gereken diğer takımlar kesinlikle Eagles, Saints, Packers, Falcons.

Neyse, bu haftaya bakalım biz. Her ne kadar Cowboys şuan ligin en kötü takım muamelesi görse de Giants’ın çok dikkatli olması lazım. Cowboys sahaya “kaybedecek hiçbir şeyimiz yok nasılsa” felsefesi ile çıkarsa maçı kazanırlar, bizde evimizde rezil oluruz. Ama “biz football’un hala bir numaralı yıldızıyız” düşüncesi ile çıkarlarsa Cowboys olur sana Cowpatties.

Football’lu günler diliyorum.