Bu sezon Super Bowl’a ev sahipliği yapacak olan Dallas’da takımın sahibi Jerry Jones, Cowboys’daki kötü gidişe son vermek için head koç Wade Philips’in işine son verip, Cowboys’un başına Jason Garrett’i getirdi.

Sezona şampiyonluk parolasıyla çıkan ancak sekiz maçından yedisini kaybederek 1989’dan beri en kötü sezon başlangıcını yapan Cowboys yoluna yeni yıldız oyun kurucusu Tony Romo’dan yoksun devam ederken geçtiğimiz hafta Green Bay Packers’a 45 – 7 yenilerek ağır bir hezimete uğramıştı.

Dallas Cowboys’un başına 2007 yılında geçen ve oldukça güçlü bir takım inşa eden Wade Philips’in yerine getirilen ve kariyerinde ilk defa head koçluk yapacak olan Jason Garrett ise göreve gelir gelmez iddialı açıklamalarda bulundu.

“Wade artık bu takımın koçu değil. Bu takımın koçu benim ve yapacağımız şey bu takımı daha iyi yerlere taşımak. Şimdi takımla toplanıp, mükemmel idmanlar yapıp Pazar günü Giants’ı yenmenin yollarını arayacağız.” diyen Garrett sezona Cowboys’un hücum koordinatörü olarak başlamıştı.

NFL’de en çok göz önünde bulunan takım sahiplerinin başında gelen Jerry Jones 8. Hafta’nın sonunda Cowboys’un Jacksonville Jaguars karşısında aldığı 35 – 17’lik mağlubiyet sonrasında takımından utandığını dile getirmiş ancak Wade Philips’i kovma gibi bir niyeti olmadığını söylemişti.

Dallas Cowboys, Jason Garrett ile yeni bir döneme girerken yeni head koça ilk kötü haber ise DE Marcus Spears’dan geldi. Green Bay maçının üçüncü çeyreğinde baldırından sakatlanan Spears’ın sezonu kapattığı bildirildi.

Cowboys sakatlanan Spears’ın boşluğunu kadrosuna kattığı iki defensive linemen Jeremy Clark ve Jimmy Saddler-McQueen ile doldurmaya çalışacak.

Yazan: Haber Servisi