Green Bay Packers, veteran cornerback’i Al Harris’in kontratını feshetti. Tecrübeli oyuncu bu aralar dizinden geçirdiği ciddi bir operasyon sonrası sahalara geri dönmeye çalışıyordu.

35 yaşındaki Al Harris geçtiğimiz sezon Kasım ayında sol dizinden sakatlanarak sezonu kapatmış ve o günden beri Packers forması giymemişti. Sezona sakat oyuncular listesinde başlayan Harris, 19 Ekim’de idmanlara başlamıştı ve takımına kendisinin geleceğine karar vermeleri için üç haftalık bir süre vermişti.

Packers head koçu Mike McCarthy yaptığı açıklamada takımın bu kararı Harris’in Amerikan futbolu kariyerinin sona erdiğini düşündüğü için vermediğini söyledi. “Bence Al Harris kesinlikle tekrar NFL’de oynayacaktır.” diyen McCarthy bu kararın kadronun geneli düşünülerek alındığını belirtti.

Green Bay Packers’da Al Harris’in yokluğunda Tramon Williams cornerback pozisyonunda kendine şans bulmuş ve bir anda Pro Bowl kalibresinde bir oyuncu haline gelmişti. Ayrıca Packers teknik ekibi şuanda çaylak Sam Shields ilerleyen yıllarda ligin en iyi cornerback’lerinden biri olacağına inanıyor.

Bir anlamda kadrodaki gençlerin önünü açmak için gönderilen Al Harris bu hamleyle yedi yıldır formasını giydiği ve 102 maça çıktığı Green Bay Packers kariyerini noktalamış oldu. 2003 yılında Philadelphia Eagles’dan Packers’a geçen Harris, Packers kariyerine 14 interception ve 108 pas defansı sığdırmayı başarmıştı.

Yazan: Haber Servisi