Washington Redskins, bu yaz Philadelphia Eagles’dan kadrosuna kattığı Donovan McNabb ile olan kontratını beş yıllığına uzattı. Yıldız oyuncunun yeni kontratına göre beş yıllığına 78 milyon dolar kazanacağı ve bu paranın 40 milyon dolarının garanti olduğu bildirildi.

Yeni kontratı imzalama primi olarak 3.5 milyon dolar alacak olan McNabb bu sezon NFL kariyerinde çaylak sezonundan sonra en kötü performasını sergilemekte. McNabb’in yeni kontratını performansının tartışıldığı şu günlerde imzalanmış olması dikkat çekerken McNabb’in menajeri yaptığı açıklamada Redksins’in sezon sonunda McNabb’i tazminat ödemeden gönderme opsiyonun olduğu söyledi.

İki hafta önce Detroit Lions maçının son iki dakikasında takımı gerideyken McNabb’in yedeğe çekilmesi basında büyük yankı uyandırmış ve Redskins head koçu Mike Shanahan ile McNabb arasında problemler olduğu idddia edilmişti.

Öte yandan McNabb’in yeni kontaratı imzalamasından saatler sonra yıldız oyuncunun eski takımı Philadelphia Eagles ile karşılaşan başkent ekibi tarihinin en ağır yenilgilerinden birini alarak kötü gidişini sürdürdü.

Washington Redskins, Eagles’a 59 – 28 gibi ağır bir skorla yenilirken McNabb maçı iki touchdown ve üç interception ile tamamladı. McNabb daha önce bir maçta en fazla üç interception atmıştı.

12 yıllık NFL kariyerinde bir sezonda en fazla 13 interception atan Donovan McNabb, bu sezon daha dokuz maçta 11 interception atmış durumda.

McNabb’in eski takım arkadaşı Terrell Owens, Redskins’in yıldız oyuncuyla kontrat yenilemesini eleştirerek, “Böyle bir performans ile 78 milyon dolarlık bir kontratını hakkettiğini kim düşünür?” derken, McNabb ise yaptığı açıklamada, “Onun benim durumumla ilgilenmesi çok komik. Takımının durumu neydi 2 galibiyet ve 6 mağlubiyet mi?” diyerek cevap verdi.

Terrell Owens’ın takımı Cincinnati Bengals’ın 10.Hafta itibariyle 2 galibiyeti ve 7 mağlubiyeti bulunurken McNabb’li Redskins’in 4 galibiyeti ve 5 mağlubiyeti bulunmakta.

Yazan: Haber Servisi