Geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan New Orleans Saints’in quarterback’i ve Super Bowl MVP’si Drew Brees, The Associated Press tarafından verilen Yılın Erkek Sporcusu ödülüne layık görüldü.

Drew Bress’in bu ödülü almasındaki etken sadece takımına Super Bowl’u kazandırması değil, Katrina kasırgası sonrasında New Orleans şehrine getirdiği şampiyonlukla halka umut vermesi oldu. The Associated Press’den 176 üyenin katıldığı oylamada sadece Amerikan futbolundan değil, NASCAR, boks, beysbol gibi branşlara mensup sporculara da oylar gitti.

Bu sezon takımını tekrar şampiyonluğa taşıyıp aynı zamanda “Madden Laneti”ni kırmaya çalışan Drew Brees, 48 oy alarak birinci olurken 2009 yılında bu ödülü alan NASCAR şampiyonu Jimmie Johnson 31 oy ile ikinci oldu. Boks yıldızı Manny Pacquiao 21 oy ile üçüncü oldu.

MLB takımı Philadelphia Phillies’in pitcher’ı Roy Halladay 17 oy ile dördüncü olurken Philadelphia Eagles’ın başarılı quarterback’i Michael Vick, kariyeri adına muhteşem bir geri dönüş yaptığı yılda 10 oy alara oylamayı beşinci sırada tamamladı.

Ödülün sahibi Drew Brees yaptığı açıklamada, “İsmimin her zaman en iyilerden biri olarak göstermeye ve şampiyonluklar kazanan bir sporcu olmaya çalıştım. Kuşkusuz, kendinizi nasıl algılıyorsanız insanlar sizi öyle görüyor. Beni bu ödülle soktukları bu kategoriye sokmaları gerçekyen gurur verici bir şey.” dedi.

Öte yandan Drew Brees, son 40 yılda bu ödülü kazanan dördüncü quarterback olarak tarihe geçti. Daha önce Patriots QB’si Tom Brady 2007 yılında, San Francisco 49ers’ın efsane oyun kurucusu Joe Montana 1989 ve 1990 yıllarında geçtiğimiz aylarda aramızdan ayrılan Raiders QB’si George Blanda 1970 yılında Yılın Erkek Sporcusu ödülünü kazanmıştı.

Yazan: Haber Servisi