20 yıllık NFL kariyerinde geçirdiği çeşitli sakatlıklara rağmen arka arkaya 297 maç ilk 11’de sahaya çıkarak tüm spor tarihinin en etkileyici rekorlarından birine sahip olan Minnesota Vikings’in oyun kurucusu Brett Favre’ın serisi son bulmak üzere.

Takımının Pazar ügnü Buffalo Bills’i 38 – 14 yendiği karşılaşmanın hemen başında omzundan sakatlanarak sahayı terk eden 41 yaşındaki tecrübeli oyuncunun önümüzdeki hafta sahadaki yerini alıp alamayacağı büyük merak konusu.

Bills linebacker’ı Arthur Moats’dan aldığı darbe sonucu sakatlanan Favre yaptığı açıklamada, “20 yıllık kariyerimde böyle bir sakatlık yaşamadım o yüzden benim için sürpriz bir durum.” açıklamasını yaptı.

“Eğer ayak bilekleri ya da dirsekler, parmaklar gibi bir şeyden söz ediyor olsaydık durumla nasıl baş edebileceğimi bilirdim.” diyen Favre da arka arkaya 298.maçında ilk 11’deki yerini alıp alamayacağı konusunda emin değil.

Bu sezon oynadığı 12 maçta sadece 10 touchdown pası atıp 18 interception atan Favre performansıyla büyük hayal kırıklığı yaratırken, takımı Minnesota Vikings de sezon önce tahminlerden çok uzak bir performans sergilemiş ve iki hafta önce head koçu Brad Childress ile yollarını ayırmıştı.

Yazan: Haber Servisi