Sezonun beklentileri karşılayamayan takımlarından Denver Broncos head koçu Josh McDaniels’ın görevine son verdi. McDaniels’ın boşalan head koçluk görevine geçici olarak takımın running back koçu Eric Studesville getirildi.

Broncos cephesinde bir diğer hamlede Amerikan futbolu organizasyonun başına takımın efsane oyun kurucusu John Elway’in getirilmesi oldu. Head koç adayları arasında ismi geçen Elway bu hamleyle uzun yıllar sonra camiaya geri dönmüş oldu. Elway, oyunculuk yıllarında Denver’a iki Super Bowl şampiyonluğu kazandırmıştı.

Takımdaki koç değişikliği ile ilgili açıklamalar yapan sezonun flaş isimlerinden Broncos quarterback’i Kyle Orton, Çarşamba günü Studesville’in ilk idmanı sonrası “Başarılı olmanızın tek yolu maçları kazanmaktır. Demek istediğim, bir oyuncu olarak, organizasyon olarak ya da taraftar olarak daha iyi hissetmek istiyorsanız kazanmanız gerekir.” dedi.

Kazanmak, uzun süredir Broncos’un yapamadığı bir şeydi. Eylül ayından beri sadece iki maç kazanabilen Denver Broncos, koç Josh McDaniels’ın yönetiminde geçtiğimiz sezonla birlikte sadece beş maç kazanabilmişti.

Broncos, bu hafta Arizona Cardinals ile deplasmanda karşılaşacak. Bu maç Pazar günü iki 3 – 9 dereceye sahip takımın karşılaşması olacak.

Öte yandan 2010 NFL Draftı’ndan sürpriz bir şekilde ilk turdan kadrosunda Kyle Orton ve Brady Quinn olmasına rağmen Tim Tebow’u seçen McDaniels çok eleştirilmişti. Sezonun çoğunu Orton’ın yedeği olarak geçiren ve fazla oynama şansı bulamayan Tebow’un, en büyük destekçisi McDaniels’ın gidişi sonrasında Denver’daki geleceğinin nasıl şekilleneceğini ilerleyen günlerde göreceğiz.

Yazan: Haber Servisi