Dallas Cowboys’un eski oyun kurucusu ve ABC’nin “Pazartesi Gecesi Futbolu”ndaki yorumlarıyla eski oyuncuların yorumcu olma yolundaki yolunu açan Don Meredith 72 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Don Meredith’in eşi Susan Meredith, The Associated Press’e yaptığı açıklamada kocasının Pazar günü Santa Fe’de geçirdiği beyin kanaması sonrası komaya girdiğini ardından hayatını kaybettiğini söyledi. “Dandy Don” olarak da bilinen Meredith öldüğünde yanında eşi ve kızı bulunuyordu.

Meredith, 1960 – 1968 yılları arasında Dallas Cowboys forması giymiş ve 1965 yılında ilk 11’e yerleşmişti. Meredith, hiçbir zaman Cowboys’u Super Bowl’a taşıyamasa da Cowboys organizasyonun ilk yıldızlarından biri olmuştu.

Don Meredith ile birlikte üç defa arka arkaya grup şampiyonlukları kazanan Cowboys, 1966 ve 1967 sezonlarında iki defa NFL şampiyonluk maçı oynamaya hak kazanmış ve iki sezonda Green Bay Packers’a mağlup olmuştu.

“Don Meredith NFL tarihinin en renkli simalarından biriydi. O sahada büyük bir yıldızdı ve televizyonda daha büyük bir yıldız oldu.” açıklamasını yapan NFL Başkanı Ryan Goodell, “O Amerikan futbolu severlere eğlenceyi getirdi, Ice Bowl gibi tarihi NFL maçlarında gösterdiği performanslarla Pazartesi Gecesi Futbolunun başarısının mimarlarından oldu.” açıklamasını yaptı.

Amerikan televizyonculuğunun en önemli yayıncılarından biri olan Don Meredith, 1969 yılında beklenmedik bir şekilde kariyerini noktalamış ardından iki sezon sonra televizyona geçiş yapmıştı. Meeredith, “Monday Night Football”da Howard Cosell ile olan uyumuyla uzun süre herkesin beğenisini kazanmıştı.

Yazan: Haber Servisi