Green Bay Packers’da 1992’de ilk defa ilk 11’de çıktığı 297 maçlık ilk 11’de sahaya çıkma rekoru (Playoff’lar ile birlikte 321 maç) geçtiğimiz hafta takımının New York Giants’a 21 – 3 yenildiği maçta son bulan Brett Favre, bu hafta Chicago maçında da ilk 11’de sahaya çıkmayacak.

Minnesota Vikings head koçu Leslie Frazier yaptığı açıklamada Cumartesi günü antrenmanda pas denemeleri yapan ancak ağrılarının dinmediğini anlayan Favre’ın Pazar günü sahada olmayacağını açıkladı.

Giants karşısında Favre’ın yerine sahaya çıkan Tarvaris Jackson’ın da maç sonunda sakatlanmasıyla birlikte, 5 galibiyet ve 8 mağlubiyetle çoktan playoff şansını yitiren Vikings’de Bears karşısında çaylak Joe Webb quarterback olarak sahadaki yerini alacak.

Vikings’de 24 yaşındaki Joe Webb’in yedekliğini ise geçtiğimiz günlerde takıma katılan veteran Patrick Damsey ile yapacak. Öte yandan takımın idman kadrosunda yer alan bir başka quarterback R.J. Archer’ın da as takıma yükselmesi gündemde.

Leslie Fraizer yaptığı açıklamada Webb’e güvendiğini söylerken Brett Favre ise Bears karşısında Webb’i dikkatle izleyeceğini takımın artık önemli pozisyonlarda genç yeteneklere şans tanıması gerektiğini dile getirdi.

Yazan: Haber Servisi