Washington Redskins’de koç Mike Shanahan ile Albert Haynesworth arasındaki off-season’dan beri süren gerginlik Haynesworth’un takım tarafından aldığı dört maçlık ceza ile doruğa ulaştı. Redskins organizasyonun verdiği ceza ile beraber yıldız oyuncu sezonu kapamış oldu.

Albert Haynesworth’un formsuzluğu ve asi davranışları iki defa All-Pro olmuş yıldız defensive lineman’in ücretsiz olarak cezalandırılmasıyla sonuçlandı. Kulüpten yapılan açıklamada, cezanın gerekçesi Haynesworth’un takıma karşı zararlı davranışlarda bulunması olarak gösterildi.

Mike Shanahan yaptığı açıklamada, “Kulübün Albert Haynesworth’un kontratının şartlarına uyması gerektiğine yönelik çeşitli çabalarına rağmen, o sürekli olarak teknik ekip ile iş birliği kurmayı reddetti. Bunların dışında kendisi savunma koçlarına bu sezon benimsediğimiz sistemde oynamak istemediğini defalarca belirtti.” dedi.

Shanahan, Haynesworth’un antrenmanlarda ve hatta maçlarda koçların direktiflerine uymadığını da söylerken, bu ceza Amerikan basını tarafından Haynesworth’un Redskins kariyerinin bittiğine dair bir işaret olarak yorumlandı.

Haynesworth, kendisine verilen cezaya itiraz ederken Shanahan, “Pazartesi günü Albert, idmanlarımızı gerçekleştirdiğimiz Redskins Park’da genel menajerimiz Bruce Allen’a artık benimle konuşmak istemediğimizi söyledi. Hiçbir koç oyuncusuna maç cezası vermek istemez ancak şu noktada, inanıyorum ki başka seçeneğimiz kalmadı.” açıklamasını yaptı.

Redskins’in verdiği ceza, lig tarafından getirilen kurallara göre bir oyuncuya kulübü tarafından verilebilecek en büyük ceza olarak belirlenmiş durumda.

Albert Haynesworth, off-season’daki idmanlara yeni sezonda takımın 3 – 4 defans formasyonunda nose tackle olarak oynamak istemediğini söyleyerek katılmamıştı.

Yazan: Haber Servisi