Bu sezon yaptığı geri dönüşle NFL severleri kendine hayran bırakan ve adı MVP adayları arasında geçen Philadelphia Eagles’ın oyun kurucusu Michael Vick, MVP ödülüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Takımının Cuma günü yaptığı idman sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vick, MVP oylamasında kime oy vereceği sorusuna, kendisine oy vereceğini söyleyerek cevap verdi. Yıldız oyuncu “Beni bu duruma siz soktunuz. Oy verme hakkım olsaydı kendimi seçerdim.” açıklamasını yaptı.

Michael Vick ve Patriots QB’si Tom Brady’nin isimleri en ciddi MVP adayları arasında geçiyor. Tom Brady takımının da üstün performansı nedeniyle şuanda Michael Vick’den birkaç adım önde olsa da Vick’in de Eagles’ın playoff’u garantilemesiyle şansı yükselmiş gözüküyor.

Son 23 yılda 17 defa quarterback’ler MVP ödülünün sahibi olurken 2007 yılında bu ödülü alan Tom Brady bu sezon 109.8’lik QB rate’i ile bu alanda lig lideri konumunda. Brady bu sezon oynadığı 15 maçta 34 touchdown pası atarken interception sayısının dörtte kalması göz doldurdu.

2007 ve 2008 sezonlarını Kansas’da Leavenworth Hapishanesi’nde geçiren Michael Vick ise bu sezon 11 maçta 20 touchdown pası, 5 interception, 613 koşu yardı ve 8 touchdown koşuşu yaptı. Tom Brady’nin ise bir touchdown koşusu bulunuyor.

Yazan: Haber Servisi