Bu yaz Washington Redskins’in flaş transferi olarak lanse edilen Donovan McNabb için yeni takımında işler bir süredir iyi gitmiyordu. Bazı maçlarda zaman zaman kritik dakikalarda oyundan çıkarılan McNabb, şimdi de ilk 11’deki yerini kaybetti.

Cuma günü Redskins head koçu Mike Shanahan yaptığı açıklamada sezonun geri kalanında ilk 11’de Rex Grossman’i oynatacağını açıkladı. Pazar günü Dallas Cowboys maçında Grossman ilk 11’de sahaya çıkacakken McNabb’in Redskins’deki geleceği belirsizliğini koruyor.

Cowboys karşısında takımın ikinci quarterback’i olacak olan McNabb ligin son iki haftasında da John Beck’in ardından takımın üçüncü quarterback’i konumunda olacak. Shanahan yaptığı açıklamada, “Ona da söylediğim gibi kimseye seneye McNabb’in bizimle olacağı garantisini veremem.” dedi.

Altı defa Pro Bowl olmuş 34 yaşındaki Donovan McNabb’in büyük umutlarla geldiği Redskins’de kariyeri iyice dibe vurmuş gözüküyor. Yıldız oyuncu bu sezon attığı 15 interception ile kariyerinin en yüksek sayısına ulaşırken 77.1 QB rate’i ile bu alan ligde 25.sırada yer alıyor.

Öte yandan Shanahan’a McNabb’i takıma katmanın bir hata olup olmadığı sorulurken tecrübeli koçun verdiği cevap şu şekilde oldu: “Bence hayatta çoğu alanda hata yaparsınız. Bir hata yaptığınızın farkına varmazsınız ama bir hata yaptıysanız, yapmışsınızdır ve yolunuza devam edersiniz. Yapmak istediğim sezon sonu nerede olduğumuzu değerlendirmek, ondan sonra size hata yapıp yapmadığımızı söyleyebilirim.”

NFC Doğu grubunda yer alan Washington Redskins 5 galibiyet 8 mağlubiyet ile playoff şansını yitirmiş durumda. Redskins’in önünde dokuzar galibiyetli Philadelphia Eagles ve New York Giants yer alıyor.

Washington Redskins, Kasım ayında Donovan McNabb’in kontratını beş yıllığına 78 milyon dolara uzatmıştı.

Yazan: Haber Servisi