AFC Finali’nde Pittsburgh Steelers, New York Jets’i 24 – 19 yenerek altı yılda üçüncü AFC şampiyonluğunu kazanarak Super Bowl XLV’e adını yazdırdı.

Maçın ilk yarısında rakibine büyük üstünlük kurarak 24 – 0 öne geçen Steelers, ikinci yarıda toparlanan ve 19 sayı yapan New York Jets’e maçı çevirme şansı vermedi. Pittsburgh ekibinde şimdiki hedef, Jets’e karşı bir fumble return touchdown yapan James Harrison’ın önderliğinde Aaron Rodgers’a da geçit vermemek.

Maçı kendi standartlarının altında bir performansla, iki interception ve bir koşu touchdown’ıyla tamamlayan Ben Roethlisberger ise en iyi yaptığı şeyi yapma hedefinde: Super Bowl’u kazanmak. Super Bowl XL ve XLIII’ya damgasını vuran Roethlisberger aynı şeyi Super Bowl XLV’de de yapmak istiyor.

Sezona dört maçlık cezasının ardından ancak 5.hafta’da başlayabilen “Big Ben” maç sonrası yaptığı açıklamada, “Bunun keyfini çıkaracağım. Super Bowl’a her çıktığınızda iyi hissediyorsunuz. O maçta ne olacağı şuan umurumda değil. Bir sürü şeyi geride bıraktık, onun da çaresine bakarız.” dedi.

Bu sezon başta offensive line olmak üzere sürekli sakatlıklarla ve oyuncularına gelen cezalarla boğuşan Steelers’ın Super Bowl’a Rex Ryan’ın takımı Jets’i eleyerek çıkması da ayrı bir başarı öyküsü konumunda.

Her maç öncesi iddialı açıklamalarda bulunan ve bu açıklamalarıyla çoğu zaman büyük tepkiler gören Jets’in başarılı head koçu Rex Ryan, maç sonrası, “Sadece iyi bir ikinci yarı oynadık. İyi bir maç çıkaramadık ve farkı yaratan bu oldu. Bu noktaya geldiğinizde, mükemmel bir rakibe karşı mükemmel bir oyun sergilemelisiniz ve bir sadece iyi bir ikinci yarı oynayabildik.” açıklamasını yaptı.

Bu sonuçla birlikte New York Jets geçen sezon olduğu gibi AFC Finali’nde elenmiş oldu. Playoff macerasında wildcard’da geçen sezon finalde kendilerini eleyen Colts’u ardından Patriots’ı eleyen Jets, geçtiğimiz yıla göre başta LaDainian Tomlinson takviyesiyle güçlenmiş kadrosuyla Super Bowl’a yine çok yaklaşmasına rağmen çıkamadı.

Altı Super Bowl şampiyonluğuyla NFL’in en çok Super Bowl kazanan takımı olan Steelers ise müzesine yedinci Super Bowl kupasını eklemek için 6 Şubat’ta Dallas’da Green Bay Packers karşısına çıkacak.

Yazan: Haber Servisi