New Orleans Saints, gösterişli yıldız oyuncusu Jeremy Shockey’yi serbest bıraktı. Saints, bu hamle ile gelecek sezon tight end pozisyonunda 2010 yılı NFL Draftı’nda üçüncü turdan seçtiği gelecek vaat eden Jimmy Graham’e ilk 11’de forma şansı tanımış oldu.

Jeremy Shockey, 208 yılında takasla New York Giants’dan takıma katılmış ve bir sezon önce Super Bowl’un dördüncü çeyreğinde tuttuğu touchdown pasıyla New Orleans halkının favori oyuncularından biri haline gelmişti.

Yıldız oyuncunun Saints ile olan kontratının bitmesine henüz bir yıl vardı ancak Saints, Shockey’ye bir yıl için 4.2 milyon dolar vermek yerine ikinci bir şampiyonluğun peşinden 30 yaşındaki oyuncu olmadan koşma kararı aldı.

“Jeremy, New Orleans’a Super Bowl şampiyonluğu getirmemizde kilit bir rol oynamıştı.” diyen Saints head koçu Sean Payton, “O hücumumuzun başarılı olmasında hem koşu bloklarıyla hem yakaladığı paslarla büyük katkılarda bulundu. Sarf ettiği tüm eforlar için ona minnettarız.” açıklamasını yaptı.

New Orleans ile inişli çıkışlı üç sezon geçiren Shockey geçtiğimiz sezon 13 maçta 41 defa pas yakalamış, 408 yard kat etmiş ve üç touchdown yapmıştı.

Kariyerindeki dokuzuncu sezonu geride bırakan yıldız oyuncu Twitter sayfasından yaptığı açıklamada, “New Orleans’da geçirdiğim günleri asla unutmayacağım. Siz beni bağrınıza bastınız ve beraber çok güzel şeyler başardık. Şimdi ise bir sonraki bölüme geldik, büyük bir belirsizlik.” dedi.

Şimdi yeni bir takım arayan Shockey’nin özgeçmişinde yakaladığı 510 pas, kat ettiği 5,688 yard ve 33 touchdown bulunuyor ancak asıl soru Jeremy Shockey’nin kaç tane daha başarılı sezon geçirebileceği ve hangi takımların onunla ilgileneceği. Bunu ilerleyen günlerde hep beraber göreceğiz.

Yazan: Haber Servisi