Indianapolis Colts, sakatlıklardan bir türlü belini doğrultamayan yıldız safety’si Bob Sanders’ı serbest bıraktı. Bu hamle, takımın sahibi Jim Irsay’in “3 Mart’tan önce Sanders’ın geleceği ile ilgili kararı vermiş olacağım.” demesinden 24 saat sonra geldi.

2007 yılında Yılın En İyi Savunma Oyuncusu seçilen Sanders, Colts’un Super Bowl XLII’yi kazandığı yıl gösterdiği başarılı performanslar ile taraflı taraflı herkesin takdirini kazanmıştı.

Jim Irsay yaptığı açıklamada, “Bob’a Super Bowl’daki interception’ından, yılın en iyi savunma oyuncusu ödülüne kadar yaptığı tüm inanılmaz katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bu büyük hamle Colts adına sürpriz olmadı çünkü Bob Sanders, 2007 yılında aldığı ödül sonrasında Colts ile beş yıllığına 37.5 milyon dolarlık kontrat imzalamıştı ancak sakatlıklarından ötürü üç yılda sadece dokuz normal sezon maçında forma giyebilmişti.

Colts geçtiğimiz yıl safety Antoine Bethea ile dört yıllığına 27 milyon dolarlık kontrat imzalamış ve Sanders’ın yedeği Melvin Bullitt de gösterdiği performansla ilk 11’e yerleşmişti.

Halen dört defa MVP olmuş yıldız QB’si Peyton Manning ile uzun süreli bir anlaşma imzalamak isteyen Colts’un salary cap’inde Sanders’ı takımda tutacak yeri bulunmuyordu.

Yazan: Haber Servisi