San Diego Chargers gibi Philadelphia Eagles’da takımının yıldız oyuncusuna franchise tag uyguladı. Sezonun flaş ismi, Pro Bowl quarterback Michael Vick heyecan verici performansına en az bir sezon daha Eagles’da devam edecek.

Michael Vick, 2010 sezonunun ilk haftasında sakatlanan Kevin Kolb’dan formayı devralarak takımın 10-6’lık rekora ve NFC East şampiyonluğuna taşımıştı. Sezon sonu MVP adayları arasında gösterilen Vick, üç maç kaçırmasına rağmen kariyerinin en iyi istatistiklerini elde etmişti.

Bu sezon toplamda 3,018 yard pas, 21 touchdown pası, 9 touchdown koşusu, yüzde 62.6 isabet oranı ve 100.2 pas reytingi istatistiklerini yakalayan Vick, sekiz sezonluk NFL kariyerinin en iyi rakamlarına ulaşmıştı.

Aynı zamanda The Associated Press tarafından verilen Yılın En İyi Geri Dönüş Yapan Oyuncusu ödülünü de kazanan Vick ile ilgili olarak Eagles’ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre yıldız oyuncunun başka takımlarla kontrat görüşmesi yapma imkanı bulunmuyor.

Eagles, Vick’e franchise tag uygulayarak yıldız oyuncuya önümüzdeki sezon, ligde en çok kazanan beş quarterback’in aldığı ücretin ortalamasını ödeyecek. Bu sayede bir zamanlar profesyonel sporların Tiger Woods’dan sonra en çok kazanan oyuncusu olan ancak hapishaneye girdikten sonra iflas eden Michael Vick tekrardan ligin en çok kazanan oyuncuları arasına girmiş olacak.

Öte yanda Philadelphia Eagles, Vick’den sonra Pro Bowl kicker’ı David Akers’a transition tag uygulayarak tecrübeli kicker’ını da bir sezon için daha takımda tutmuş oldu.

ndan ötürü uzun vadeli bir kontrat bekleyen Jackson, Chargers’dan bir yıllığına üç milyon dolarlık kontrat teklifi gelince bunu reddetmişti.

Yazan: Haber Servisi