Super Bowl XLV’de Packers’a yenilen Pittsburgh Steelers, linebacker’ı LaMarr Woodley’ye franchise tag uygulayarak başarılı oyuncusunu bir yıllığına daha takımda tuttu.

26 yaşındaki Woodson henüz Pittsburgh ile üçüncü sezonunu tamamlamış durumda. Başarılı oyuncu geçtiğimiz sezon 50 tackle, 10 sack ve iki interception ile takımının AFC şampiyonu olmasında kilit bir rol üstlenmişti.

Eski bir ikinci tur seçim olan Michigan mezunu Woodley şu ana kadar yedi defa rakiplerini fumble’a zorlamışken kariyerinde de 39 sack bulunuyor. Woodley geçtiğimiz sezon çaylak kontratının son yılında 550 bin dolar kazanmıştı.

Franchise tag ve oynadığı pozisyon sayesinde Woodley’nin gelecek sezon 10 milyon dolar civarında bir ücret alıp bir önceki sezonki kazancını 20’ye katlayacak gibi gözüküyor. Ancak halen Steelers’ın kendisiyle uzun süreli bir kontrat yapma imkanı var.

2010 yılının AFC Pro Bowl kadrousunda yer alan Woodley NFL tarihinde playoff’larda altı maç arka arkaya en az bir sack yapan tek oyuncu konumunda. Yıldız oyuncu bu sezon üç maçlık playoff macerasında 10 tackle ve üç sack ile oynamıştı.