Bu sezon NFC Playoffları’nda Seattle Seahawks’e elenerek herkesi şaşırtan New Orleans Saints’in genel menajeri Mickey Loomis, takımın başarılı kicker’ı Garrett Hartley ile beş yıllık yeni bir kontrat imzaladıklarını açıkladı.

2009-2010 yıllarında New Orleans Saints, Super Bowl şampiyonluğuna koşarken New Orleans’ın kahramanlarından biri haline gelen Hartley, geçtiğimiz sezon kısa mesafaden arka arkaya kaçırdığı birkaç alan golü denemesinin ardından yedeğe çekilmiş ancak sezonu 25 alan golü denemesinin 20’sinde başarılı olarak tamamlamıştı.

Hartley’nin kaçırdığı beş alan golü denemesinin dördü 39 yard ve altı mesafelerden gelmişti. Bu mesafeden daha uzak yerlerden yaptığı dokuz denemenin sekizinde başarılı olan Hartley, iki defada 50 yard ve fazlasından başarılı alan golü denemesi gerçekleştirmişti.

İki sezon önce playofflar’da Saints’in NFC Finali’nde Minnesota Vikings ile karşılaştığı maçta maç kazandıran alan golünü atan Hartley, bir sonraki maçta da Super Bowl’da 40 yard üstünden alan golü atan ilk NFL kicker’ı olmuştu.

Saint organizasyonu ise Perşembe günü açıklanan kontratın detaylarını basına vermekten kaçındı.

Yazan: Haber Servisi