2012 Super Bowl komitesi başkanı Mark Miles, her ne kadar NFL lokavtının yaz boyunca devam edeceğini düşünse de Super Bowl organizasyonu için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Önümüzdeki Şubat ayında düzenlenecek olan Super Bowl için 300 günden az bir süre kalmışken Miles son üç ayda yapılan çalışmaları değerlendirdi ve insanların kafalarındaki soru işaretlerini gidermeye çalıştı.

Indianapolis’de düzenlenecek olan ilk Super Bowl ünvanını taşıyacak olan Super Bowl XLVI ile ilgili konuşan Mark Miles, “Birkaç hazırlık maçının hatta ve hatta birkaç normal sezon maçının oynanamayacağına dair bazı senaryolar var. Lig yetkililerinin bizi nasıl bir sezonun beklediğini açıklaması lazım. Biz kendimize düşen görevi yapıyoruz ve lokavtın bunun önüne geçmesine izin vermeyeceğiz.” dedi.

Super Bowl organizatörlerin herhangi bir seçim hakkı bulunmuyor çünkü şehrin Super Bowl’a hazır hale gelmesi için yapılan 35 milyon dolarlık bir yatırım söz konusu. 46. Super Bowl için hazırlıkların 5 Şubat’ta tamamlanması gerekiyor.

Mark Miles, kesinleşmeye Super Bowl tarihinin ileri alınıp alınmayacağı ile ilgili olarak “Şuanda sadece önümüzde iki tarih var 5 Şubat ve 12 Şubat.” diyerek Super Bowl’un bu iki tarihten birinde oynanacağını dile getirdi ve herhangi bir erteleme beklemediğini söyledi.

Miles ayrıca lokavttaki son durum ile ilgili olarak içerden herhangi bir bilgi almadığını da sözlerine ekledi.

“Sezonun oynanacağı ve Super Bowl’umuza kavuşacağımıza dair çok iyimserim.” diyen Miles, “Ama iyimserlikle işlerin yürümediğini söyleyebilirsiniz. Halen yapılması gereken bir sürü iş var.” dedi.

“Şuanda yeni toplu sözleşme görüşmeleri ne durumda olursa planımıza göre hareket ediyoruz. Bu işin uzun bir periyota yayılacağını söylemiştik ve şuanda olan da bu. Çoğu kişi toplu sözleşme görüşmelerinin yaz sonu ya da sonbahar başında biteceğini düşünüyor. Bizim de görüşümüz bu şekilde.”

Açıklamalarıyla NFL severlere umut dağıtan Mark Miles, kendilerine düşen görevleri fazlasıyla yerine getireceklerini belirtirken, “Ne olursa olsun Indiana, 5 Şubat’ta Super Bowl’a ev sahipliği yapmaya hazır olacak.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Lokavtın Super Bowl’u riske atıp atmayacağını ise önümüzdeki uzun süreçte hep beraber göreceğiz.

Yazan: Haber Servisi