Lokavtın gölgesinde geçen NFL Draftı’nda Carolina Panthers, birinci sıradan seçme hakkını Auburn’un yıldız quarterback’i Cam Newton’dan yana kullandı. Uzun süredir Panthers’ın ilk sıradan kimi seçileceği tartışılırken, ağırlıktaki isim daima Cam Newton olmuştu.

2010 yılında Heisman Ödülünü kazanan Newton beklendiği gibi ligin en kötü takımına gitti. Şimdi ise geçtiğimiz sezon Auburn’de yenilgisiz bir sezon geçiren ve takımını 1957’den beri ilk defa ulusal şampiyonluğa taşıyan genç oyuncudan Panthers’ı toparlaması bekleniyor.

“Bu organizasyonu baştan aşağıya değiştirip en kötüden en iyiye çıkarmaya hazırım.” diyen Cam Newton, “Bir Panther olmak bunun en özel yanı.” açıklamasını yaptı.

Öte yandan Cam Newton’ın birinci sıradan seçildiği açıklanınca genç oyuncu NFL Başkanı Roger Goodell’ın elini sıkmaya gittiğinde Goodell, lokavttan dolayı taraftarların tepkilerine mağruz kaldı. Taraftarlar Goodell’ı yuhalarken “Amerikan futbolu istiyoruz!” diyerek bağırdı ve Goodell, tepkilere “Sizi duyuyorum. Bende istiyorum.” diye cevap verdi.

Taraftarların tepkisi Goodell’ın her sahneye çıkışında sürdü. Henüz bir NFL oyuncusu olmamasına rağmen lokavt yüzünden NFL’i dava eden Texas A&M ‘in linebacker’ı Von Miller ise ikinci sıradan Denver Broncos tarafından seçildi.

Von Miller’da rituele uyup Roger Goodell’ın elini sıkarken, daha sonra yaptığı açıklamada “Hiç bir zaman Roger Goodell’e karşı bir şey yapmadım. Sadece Amerikan futbolunun oynanmaya devam etmesini istiyorum. Sahneye doğru yürdüğümde, NFL Başkanı ile karşılaşıyordum. Hepsi bu.” dedi.

Buffalo Bills tarafından üçüncü sıradan seçilen isim ise Alabama’nın nose tackle’ı Marcell Dareus oldu. Roger Goodell’a sarılan Dareus, bu hareketinin sebebi sorulduğunda, “Ona kocaman sarılmak istiyordum çünkü sonunda büyük sahneye çıkabilmeyi başardım.” açıklamasını yaptı.

Dördüncü sıradan Cincinnati Bengals, drafttaki en iyi wide receiver olarak kabul edilen A.J. Green’i seçerek bir nevi takımdan ayrılmak isteyen oyun kurucuları Carson Palmer’a kalması için bir sebep vermiş oldu.

Quarterback’e ihtiyacı olan ve 5.sıradan seçme hakkını bir QB’den yana kullanması beklenen Arizona Cardinals’ın ise seçim hakkını LSU’nun yıldız cornerback’i Patrick Peterson’dan yana kullanması çoğu kişiyi şaşırttı.

Yazan: Haber Servisi