Atlanta Falcons genel menajeri Thomas Dimitroff, draft saatinde yaptığı takaslarla takımının 2011 Draftı’na damga vurmasını sağladı. Falcons takaslarla altıncı sıraya yükselerek Alabama’nın wide receiver’ı Julio Jones’u kadrosuna kattı.

Falcons, altıncı sıra seçim hakkı için Cleveland Browns’a 27.sıradaki seçim hakkının yanı sıra 2012 NFL Draftı’ndaki ilk tur seçim hakkını gönderdi. Browns aynı zamanda Falcons’ın bu seneki ikinci ve dördüncü tur seçim haklarını ve 2012’deki dördüncü tur seçim hakkını aldı.

Bu hamleyle birlikte Falcons, genç oyun kurucusu Matt Ryan’a Pro Bowl wide receiver’ı Roddy White dışında yeni bir silah vermiş oldu.

Dimitroff yaptığı açıklamada “Bunun bizim için agresif bir hamle olduğunu ve bize pahalıya patlayacağını biliyorduk. Organizasyon olarak yaptığımız hamleye güveniyoruz ve Jones’un takımımıza çok şey katacağına inanıyoruz. Jones ile birlikte takıma katmak istediğimiz atletikliğe kavuştuk.” dedi.

Julio Jones ise yaptığı açıklamada Atlanta Falcons’un kendisini seçmek için bu kadar büyük bir hamle yapmasına şok olduğunu bildirdi.

“Benim için büyük bir sürpriz oldu.” diyen Jones, “Bana çok güvendiklerini hissediyorum. Onları hayal kırıklığına uğratmayacağım.” dedi.

Julio Jones Alabama’da geçirdiği toplam üç sezonda 40 maçta ilk 11’de çıkmış, 179 defa yakladığı paslarla takımına 15 touchdown ile 2,653 yard kazandırmış. Jones son sezonunu 1,133 yard ve yedi touchdown ile tamamlamıştı.

Başarılı oyuncu Georgia’da A.J. Green ile birlikte drafta giren en iyi wide receiver’lar olarak gösteriliyordu.

Yazan: Haber Servisi