Geçen hafta oynanan maçların ardından ligde ki ilk dört hemen hemen şekillenmeye başladı ve son iki neredeyse belli oldu. Şuan ligin ilk iki sırasını namağlup iki takım, Gazi Warriros ve Boğaziçi Sultans paylaşıyor. 3. ve 4. lük için ise kıyasıya mücadele var. Red Deers almış olduğu Falcons galibiyetiyle ilk 4’teki yerini sağlamlaştırdı. Cavaliers ise İTÜ Horntes’ı yenerek ilk dört için iddiasını devam ettirirken rakibi playout oynamayı neredeyse garantiledi.

Eğer sıralama yapmamız gerekirse:

Gazi Warriors: 3-0 (1 oynanmamış maç)
Boğaziçi Sultans: 3-0 (1 oynanmamış maç)
Hacettepe Red Deers: 2-2
İstanbul Cavaliers: 2-2
ODTÜ Falcons: 1-2 (1 oynanmamış maç)
DAÜ Crows: 2-2
İTÜ Hornets: 1-3
Ankara Cats: 0-3 (1 oynanmamış maç)

(Gelişigüzel bir sıralamadır. Alınan galibiyetler, sayılar, vs.. dikkate alınmamıştır.)

Playoff tahminim yukarıdaki listeyle aynı olacaktır. Fakat 4. takım için DAÜ Crows’un oynayacağı Cavaliers ve Red Deers maçları belirleyici olacaktır.

Bu hafta oynanacak maçlardan iki tanesi (Gazi Warriors-DAÜ Crows / Boğaziçi Sultans-ODTÜ Falcons) direk olarak sıralamayı etkileyecektir. TAFL 5. Hafta Analizleri:

Gazi Warriors – DAÜ Crows

İki takımda spread formation oynuyor ve bu formasyonun Türkiye’de yayılmasını sağlayan koç Flowers bu maçta DAÜ Crows’un başında sahaya çıkıyor. Daha önceki karşılaşmaların hepsinden galip ayrılan taraf Warriors oldu. Bu maçta karşılarında daha güçlü ve daha istekli bir Crows olacaktır. Sakatlıkları iyileşen defans oyuncuları Gürkan Aslan ve Bahadır Çakır bu maçta görev alırsa, Crows ofansı için ciddi problem olacaktır. Ayrıca Warriors ofansı double-wing’i tamamen bırakmış değil. Sahaya iki formasyonla çıkmanın avantajını bu zamana kadar en iyi şekilde kullanan Warriors’ın bu maça hangi formasyonla başlayacağı maç saatinde belli olacak. Favorim Gazi Warriors.

Boğaziçi Sultans – ODTÜ Falcons

Eğer playoff iddaasını kaybetmek istemiyorsa Falcons’un bu maçı muhakkak alması lazım. Karşılarında ligde emin adımlarla ilerleyen Sultans var. Pas savunması oldukça iyi olan Falcons takımı koşu savunmasında da aynı başarıyı yakalarsa maça ortak olacaktır. Sultans takımı ise bu sene defansıyla ön plana çıkıyor ve sıkıntı yaşayan Falcons ofansını durdurmakta zorlanmayacaklardır. İki takımında kendinden emin yanları var. Geçen haftaki Crows maçından farklı bir skor olmayacaktır ve maç toplam 4-5 touchdown ile bitecektir. Belki olanaksız fakat bu maçta return takımları maçın skorunu belirleyebilir. İki ekip de kick takımlarına dikkat etmesi gerekiyor. Favorim zor maç olsa da Sultans.

Ligin diğer iki maçında gülen taraflar İstanbul Cavaliers ve Hacettepe Red Deers olacaktır. Bu hafta beklediğim sonuçlar alınırsa ligin sıralaması hemen hemen yukarıda belirttiğim gibi olacaktır. Fakat aksi skorlarda sıralama son haftaya kadar belli olmayacaktır. Eğer yukarıda ki dizilime göre playofflar oynanırsa, en iyi dinlenmiş, mental olarak en hazır takımlar finale çıkacaktır. Red Deers ve Warriors takımlarında Üni-Lig’de oynayan bir çok oyuncu bulunuyor. Üni-Lig finalinde yaşanacak her hangi bir sakatlık iki takım içinde Pro-Lig’de zor anlar yaşatacaktır. Cavaliers ise CEFL’da ilk maçını 16 Nisan’da Budapest Wolves ile oynayacak. Burada yaşanılabilecek herhangi bir sakatlık, 24 Nisan’da ki DAÜ Crows maçını oldukça zora sokacaktır. Boğaziçi Sultans ise 16-17 Nisan haftasında Üni-Lig’de Bilgi Hunters ile oynayacak. Kısacası ligin ilk dört sırasını oluşturan takımların yoğun maç trafiği devam ediyor ve çok iyi planlanmış kadrolarla maçlara çıkılması gerekiyor. Mayıs ayının ikinci haftası bütün soruların cevap bulacağı hafta olacaktır. Bekleyelim görelim.

Bütün takımlara sakatlıktan uzak maçlar dilerim.