Draft’ta 24.sıradan seçme hakkı bulunana iki sezon öncesinin şampiyonu New Orleans Saints, ilk turda California’nın defensive end’i Cameron Jordan’ı seçerek tatmin oldu. Yaptığı takasla ilk tur 28.sıra seçim hakkını elde eden Saints, Alabama’dan running back Mark Ingram’ı kadrosuna kattı.

Genel menajer Mickey Loomis, yaptığı açıklamada iki oyuncunun da NFL’e çok iyi uyum sağlayacağını düşündüklerini ve ilk turdaki ilk dört hedeflerinden ikisinin Jordan ve Ingram olduğunu dile getirdi.

“Kesin bir yargıya varmak için birkaç yıl beklememiz gerekiyor ancak şuan için bu seçimlerden oldukça memnunuz.” diyen Loomis, Ingram’ı almak için New England Patriots’a bu yılki ikinci tur seçim hakkını ve 2012 yılındaki ilk tur seçim hakkını verdi.

Eski NFL oyuncusu Mark Ingram Sr’ın oğlu olan Mark Ingram, 2009 yılında Alabama’da 1,658 yard koşarak hem takımını ulusal şampiyonluğa taşımış hem de Heisman Kupası’nın sahibi olmuştu. Mark Ingram’ın Giants’da Super Bowl kazanan wide receiver babası gibi 28.sırada seçilmesi de ilginç bir tesadüf oldu.

Geçtiğimiz yıl preseason’da sol dizinden sakatlanan Ingram, 2010 sezonunun ilk iki maçını kaçırmıştı. Bir önceki rakamlarına ulaşamayan Mark Ingram, 158 defa topla buluşmuş ve 875 yard kat etmişti. Ingram buna rağmen ilk turda seçilen tek running back olarak 2011 draftı’na imzasını attı.

Geçtiğimiz sezon NFL’de koşu yardları sıralamasında 28.sırada olan Saints maç başına sadece 94.9 koşu yardı alabiliyordu. Draft edilmemiş bir çaylak olan Chris Ivory 716 yard ile takımın en çok koşan runnning back’i olmuştu.

Reggie Bush ve Pierre Thomas’ın sakatlıklarından dolayı dertli olan Saints’in yeni umudu olan Ingram yaptığı açıklamada “Onların benim oyunumu beğendiğini biliyordum. Beni seçmek için takas yaptıkları için heyecanlıyım. Takımlarında bir sürü iyi running back var. Oraya gidip çok çalışıp takımın şampiyonluk kazanmasına yardımcı olacağım.” dedi.

Saints head koçu Sean Paytın ise Mark Ingram’ın fizik olarak hazır olduğunu söyleyerek genç oyuncunun sakatlığından çekinenleri rahatlattı.

Eski Pro Bowl oyunculardan Steve Jordan’ın oğlu Cameron Jordan ise Saints savunmasına oldukça güç katacağa benziyor. Yaptığı sackler ve oyun kurucular üzerinde kurduğu baskıyla adından söz ettiren Jordan, toplam sack sıralmasında 18.sırada yer alan Saints savunmasını bu anlamda toparlamaya çalışacak.

California’daki dört sezonluk kariyerinde 32 maçta ilk 11’de yer alan Cameron Jordan geçtiğimiz sezon 62 tackle, 5.5 sack yapmış ve rakiplerini üç defa fumble’a zorlamıştı.

Bazı yazalar All-Pac-10 birinci takımına seçilen Jordan’ın daha çok 3-4 şemasıyla oynayan savunmalara daha iyi adepte olacağını, Saints’in 4-3 şemasında başarılı olmayacağını dile getiriyorlar. Jordan ise “Bence 4-3’de de oldukça iyi olacağım. Geçtiğimiz yıllarda Saints defansının  quarterbacklerin peşine çok düştüğünü biliyorum. Bir defensive end olarak daha ne isteyebilirsiniz ki.” dedi.

Saints’in 2011 draftı’nda bu hamlelerle takımdaki eksikleri en iyi şekilde doldurulduğu düşünülüyor.

Yazan: Haber Servisi