2011 NFL Draftı’na tam anlamıyla quarterback’ler damgasını vurdu. Geçtiğimiz sene ilk turda, drafta giren quarterback’ler sadece Sam Bradford ve Tim Tebow seçilirken bu sene ilk turda dört quarterback seçildi.

İlk turun ilk 12 sırasında dört quarterback yer alırken, birinci sıradan çoğu kişinin beklediği şekilde Cam Newton seçildi. Draftın sekizinci sırasından seçim hakkı bulunan Tennessee Titans, bu hakkını Washington’dan Jake Locker’ı seçerek kullandı.

Jake Locker seçimiyle Vince Young’ın takımdan ayrılacağını bir nevi kesinleştiren Titans kadrosundaki en büyük boşluğu doldurduğunu düşünüyor. Titans’ın içine girdiği değişimi gösteren en önemli etken ise Locker ile Young’ın stillerindeki farklılık olarak görülüyor.

Titans’ın Locker’ı seçmesi sürpriz olarak nitelendirilirken, genç oyuncu yaptığı açıklamada, “Titans’ın offensive line’ına baktığınızda koşu oyunlarına verdikleri imkanları ve oyun kurucularını ne kadar iyi koruduklarını görüyorsunuz. Böyle bir takımın parçası olmak için can atıyorum.” dedi.

Draft’ta 16.sıradan seçim hakkı bulunan Jacksonville Jaguars ise draft gecesi yaptığı takaslarla 10.sıraya kadar yükselirken, 10.sıradan Missouri’nin quarterback’i Blaine Gabbert’ı seçti. Bu hamle hemen Gabbert ile Jaguars QB’si David Garrard arasındaki forma yarışını başlatmış oldu.

Jacksonville Jaguars koçu Jack Del Rio, “David’in de oldukça yetenekli bir oyuncu olduğunu düşünüyoruz. Gabbert ile David arasıdna bir rekabet olacak. Elimizde yetenekli ve halen gelişime açık genç bir oyuncuyu kadromuza katma şansımız vardı, bunu kullandık. Quarterback’lerin yönettiği bir ligde bu pozisyonda yeterince güçlü olmalısınız.” dedi.

Jaguars, Blaine Gabbert’ı seçmek için Washington Redskins ile ilk tur haklarını değiştirirken yanında ikinci tur hakkını da Redskins’e verdi. Titans tarafından 8.sıradan seçilmesi beklenen Gabbbert, Tennessee ekibi tarafından pas geçilince Jaguars genel menajeri hemen bu hamleyi yaptı.

Blaine Gabbert yaptığı açıklamada “Kendimden geçmiş durumdayım. David Garrard muhteşem bir quarterback. Ondan olabildiğince çok şey öğrenmek ve onunla rekabet etmek istiyorum. Tüm yapabileceğim bu.” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda oldukça iyi bir kadrosu olan Jacksonville Jaguars’ın en büyük sorunu David Garrard’ın takımı bir sonraki seviyeye taşıyamaması olarak görülüyordu.

Yazan: Haber Servisi