Cumartesi günü Sakarya Atatürk Stadı belkide şuana kadar görülen en heyecanlı final karşılaşmalarından birine sahne oldu. Kulüpler 1.Ligi şampiyonluğu için sahaya çıkan Boğaziçi Sultans ve Gazi Warriors arasındaki mücadele sonucunda kupa Warriors’ın oldu.

Tam tamına altı uzatmaya giden maçı Gürkan Aslan’ın 31 yardlık alan golüyle 41 – 38 kazanan Gazi Warriors böylece tarihindeki ilk Kulüpler Ligi şampiyonluğunu ilan etmiş oldu. NFLTR tarafından verilen MVP ödülünü ise hem hücumda hem de savunmada Gazi adına kritik oyunlara imza atan Mert Köse aldı.

Gazi, Kerim Uzun’un yedi yardlık koşusu ve ardından Burak Şenyuva’nın ekstra sayısıyla ilk çeyreği 8 – 0 önde kapattı. İkinci çeyrekte Mert Köse’nin 91 yardlık interception return touchdown’ıyla skor 14 – 0’a geldi. Ardından Sultans, Abdülgani Altay’ın iki yardlık koşusu ve ardından gelen ekstra ile skoru 14 – 8’e getirdi.

İkinci çeyrek Burak Şenyuva’nın 20 yardlık touchdown koşusuyla 20 – 8 olarak sonlandı. İkinci yarıda toparlanan Sultans, önce safety ardından genç running back’leri Yiğit Güldoğan’ın 60 yardlık punt return touchdown’ı ve ardından Ayhan Sümer’in ekstrada yakaladığı pas ile skoru bir anda 20 – 18’e getirdi.

Son çeyrekte Sultans adına sezon boyunca gösterdiği başarılı performanslarla dikkat çeken RB Sertan Kutval’ın bir yardlık koşusuyla Sultans maçta ilk defa üstünlüğü ele geçirdi. Sertan, ardında ekstrada takımına iki sayı daha kazandırdı ve skoru 26 – 20 yaptı.

Bu dakikadan sonra maç büyük bir heyecana sahne oldu. Gazi, Burak’ın, Hüseyin Özgür Koç’a attığı yedi yardlık touchdown pasıyla skoru 26 – 26’ya getirdi. Ekstrada Gazi, snap sırasında fumble yaparak öne geçme şansını kullanamadı.

Dördüncü çeyrekte Gazi bir, Boğaziçi iki drive’da da skor üretemeyince maç uzatmalara gitti.

İlk uzatma devresi skorsuz tamamlanırken, Sultans ikinci uzatma devresinde Abdülgani’nin Yiğit’e attığı 15 yardlık touchdown pasıyla 32-26 öne geçti. Ardından Burak, Mert Köse’ye attığı 25 yardlık touchdown pasıyla skoru eşitledi. Ekstra’da Gazi kick denemesi yaptı ancak başarılı olamayınca üçüncü uzatma devresine geçildi.

Üçüncü uzatma devresinde MVP Mert’in interception’ı dikkat çekse de alan golü denemesinde Gazi başarılı olamayınca devre skorsuz sona erdi.

Dördüncü çeyrekte Burak’ın Hüseyin’e bir yardlık pasında, hakemlerin Pass Interference ve otomatik touchdown kararı vermesi ardında Gazi oyuncuları erken bir şampiyonluk sevinci yaşadı ancak karar daha sonra değiştirildi. Sultans endzone’unun bir yardından hücum eden Warriors hücumu dokuz yarda kadar geriledi ancak yine alan golünde başarılı olamadı.

Beşinci uzatmada Boğaziçi Sultans, Setan’ın TD koşusuyla 38 – 32 öne geçti. Warriors’ın cevabı yine Burak’ın touchdown pasıyla geldi ancak Gazi ekstrada yine başarılı olamayınca skor 38 – 38 olarak kaldı ve altıncı uzatmaya geçildi.

Artık oyuncuların ve izleyenlerin iyice yorulduğu anda daha önce çok daha yakından yaptığı alan golü denemelerinde başarılı olmayan Gazi, Gürkan’ın 31 yardlık alan golüyle maçı sonlandırdı ve şampiyonluğunu ilan etti.

Bu sonuçla Kulüpler 1.Ligi’nde daha önce üç defa final oynayan Warriors ilk şampiyonluğunu ilan etmiş oldu. Sultans ise Kulüpler Ligi’nde ilk defa finale çıktığı bir karşılaşmada sahada yenik ayrıldı.

İki takımda izleyenlere nefes kesen bir karşılaşma izlettiler. NFLTR olarak şampiyon Gazi Warriors’ı ve ikinci Boğaziçi Sultans’ı gösterdikleri üstün mücadeleden ötürü tebrik ederiz.

Final karşılaşmasıyla ilgili analizleri ve fotoğrafları ilerleyen günlerde NFLTR.com’da bulabilirsiniz.

Yazan: Haber Servisi