NFL Draft’ı sonrası Cincinanti Bengals’ın geleceği tamamen değişiyor. Takımda mutsuz olan quarterback Carson Palmer ve wide receiver Chad Ochocinco’nun yerine çaylak oyuncular Andy Dalton ve A.J. Green geçmeye hazırlanıyor.

Bengals, 2011 NFL Draftı’nda mutsuz yıldızlarının yerini tam anlamıyla doldurmuş durumda. Takasını isteyen ve takas edilmediği takdirde emekli olacağını açıklayan Carson Palmer’ın geleceği mentorlükle kısıtlanabilir.

Bengals’ın ikinci turda TCU’dan Andy Dalton’ı seçmesi ve takım başkanı Mike Brown’ın yıldız oyuncuyu takas etmeyeceğini açıklamasının ardından Palmer’ın yeni sezonu bildiklerini Andy Dalton’a öğreterek geçirmesini gündeme getirdi. Cincinnati ekibinin yeni sezonun ilk haftasında sahaya Dalton’ı sürmesi bekleniyor.

Head koç Marvin Lewis yaptığı açıklamada, “Andy’yi öğreneceği çok az şey kaldığına ve bizim için gerekli olan şeyleri çok hızlı bir şekilde yapacağına inandığımız için seçtik. İnanıyorum ki koçlarımız yeni oyuncularımızı hızlı bir biçimde hazırlayarak onları yeni sezona hazır bir hale getirecektir.” diyerek çaylak oyuncunun ilk 11 başlayacağının adeta sinyallerini verdi.

Dalton, TCU Horned Frogs’daki son sezonun 27 touchdown pası atarak dikkat çekmişti. Başarılı oyuncunun kolej kariyerinde 71 touchdown pası bulunuyor.

Öte yandan bir başka Bengals yıldızı, Chad Ochocinco’nun geleceği Palmer’dan farklı gözükmüyor. Bengals’ın draftın dördüncüsü sırasından A.J. Green’i seçmesi, takımdan ayrılmak isteyen Ochocinco’ya adeta bir rest olarak yorumlandı.

Şuanda MLS takımı Sporting Kansas City’nin yedek takımında oynayan Chad Ochocinco, Twitter’da yaptığı açıklamada New England Patriots head koçu Bill Belichick için oynamak istediğini, Belichick ile bir araya gelmesinin muhteşem olacağını söylemişti.

Cincinnati Bengals’ın lokavt sonrası serbest oyuncu piyasası açılır açılmaz Ochocinco’yu serbest bırakılacağı konuşuluyor. Bengals’ın performansının her sezon düşen, yıllardır kendini organizasyona adamayan ve takımda sürekli problemler çıkaran Ochocinco’yu, A.J. Green gibi gelecek vaat eden bir çaylak oyuncunun etrafında tutmak istemediği gelen bilgiler arasında.

Yazan: Haber Servisi