Hatırlayacağınız üzere ilgili Bölge Mahkemesi geçtiğimiz hafta NFL lokavtını kaldırmıştı ve bu oyuncular tarafından zafer olarak adlandırılmıştı. Lokavtın kalkmasının ardından oyuncular takım tesislerinde çeşitli yeni sezon hazırlıkları yaparken, geçtiğimiz günlerde NFL’in itirazı sonucu lokavtın tekrar devreye girdiği duyuruldu.

NFL, federal mahkemeye yaptığı itirazda, oyuncular birliği ile NFL’in offseason süresince görüşüp anlaşabileceğini belirterek lokavtın 2011 sezonunu etkilemeyeceğini dile getirdi. Bunun üzerine geçen hafta, 45 günlük lokavtı sonlandıran karar kaldırılmış oldu.

NFL tarafından mahkemeye sunulan 18 sayfalık raporda, lokavtın kaldırılması kararı veren yargıç Susan Richard Nelson’ın kendi yetkisini aştığı tekrardan dile getirildi. Ligin avukatları, lokavtın kaldırılmasının oyuncu-kulüp ilişkilerini son derece zedeleyeceğini dile getirdi.

Oyuncular ise lokavt yüzünden serbest oyuncu piyasasının duracağını dile getirerek onarılamaz bir zarar göreceklerini, serbest oyuncuların yeni sezonda takım bulamamasının olası olduğunu söylediler.

Lokavtın aynı zamanda offseason antrenmanlarını durdurması çoğu oyuncunun tepkisini çeken bir diğer nokta. Oyuncular offseason idmanları olmadan yeni sezona yeterince hazırlayamacaklarını söylerken NFL bu söyleme karşı da bir argüman üretmekte gecikmedi.

NFL, yargıç Nelson’ın bu kararı verirken on davacı arasında Vincent Jackson ev Logan Mankins gibi sürekli takımlarının offseason idmanlarına çıkmayan iki oyuncunun da yer aldığını söyledi. Jackson ve Mankins, offseason’da yaşayacakları zaman kaybının kendilerine çok büyük zararlar vereceklerini dile getirmişlerdi.

Lig yönetimi aynı zamanda Ray Lewis ve Wes Welker’ın lokavtla ilgili basına yansıyan görüşlerine de atıfta bulundu. İki oyuncu da lokavt sayesinde ortaya çıkan boş zamanlarından oldukça memnun olduklarını, zorunlu mini kampların ve diğer offseason aktivelerinin olmamasına sevindiklerini söylemişlerdi.

New England Patriots wide receiver’ı Wes Welker, “Her sene lokavt yapalım.” diyerek, offseason’daki boşluktan duyduğu mutluluğu dile getirmişti.

Her ne kadar Perşembe günü NFL Draftı’nın ilk turunda NFL Başkanı Roger Goodell, taraftarın tepkisi üzerine kendisininde bir an önce Amerikan futbolu istediğini ve onların yanında olduğunu söylese de lokavtın bütün yaz gündemde olması bekleniyor.

Yazan: Haber Servisi