Yıldız running back Reggie Bush’un New Orleans Saints’deki günleri sona ermek üzere. Saints’in NFL Draftı’nda yaptığı takaslarla birlikte 28.sıraya yükselmesi Alabama’dan running back Mark Ingram’ı kadroya katması Amerikan basınında Bush’un Saints kariyerinin sona erdiği yönünde yorumlandı.

Reggie Bush ise NFL Draftı sonrası Twitter sayfasında yayınladığı mesajda “New Orleans’da her şey çok güzeldi” yazdı. Öte yandan, Saints, draftta Mark Ingram’ı seçemese de Reggie Bush’un takımdan ayrılması bekleniyordu.

New Orleans ekibi NFL Lokavtı öncesi, Bush’dan kontratında indirime gitmesini istemiş ancak  26 yaşındaki oyuncu bunu kabul etmemişti. Reggie Bush’un şuanki kontratında 2011 sezonu için alacağı ücre 11.8 milyon dolar olarak belirlenmiş durumda.

2006 NFL Draftı’nda 2.sıradan seçilen Reggie Bush her ne kadar New Orleans Saints, Katrina kasırgası sonrasında yeniden yapılanmasında ve 2009 yılında Super Bowl’u kazanmasında kilit rol oynasa da hiçbir zaman Saints’in kendinden beklediği üzere ligin elit running back’lerinden biri haline gelemedi.

Saints kariyeri boyunca 80 normal sezon maçının 20 tanesini sakatlıklar yüzünden kaçıran Bush, geçtiğimiz sezon ayağı kırıldığı için sekiz maçta forma giyememişti. Beş sezonda 2,090 yard koşabilen Bush’un, hiçbir sezon 1,000 yard’ın üstüne çıkamaması ve yakaladığı paslarla takımına, toplamda koştuğu yardlardan daha fazla kazandırması eleştiriliyordu.

Saints, beş sezonda 2,142 receiving yard yapan ve receiver yeteneklerini ön plana çıkaran Bush’u 11.8 milyon dolar gibi yüksek bir meblağa takımda tutmak istemiyordu.

NFL kariyeri sıkıntılarla geçen hatta ve hatta USC’de oynarken kazandığı Heisman Ödülünü de geri iade etmek zorunda kalan Bush ile ilgili olarak Drew Brees ise yaptığı açıklamada Bush’un kalmasından yana olduğunu dile getirdi.

Bush’un Twitter’da yaptığı açıklama sonrası yıldız oyuncuya mesaj atan Brees, “Bence bu sadece senin pozisyonunda oynayan bir oyuncu seçtikleri için yaşadığın kırgınlık.” dedi.

Brees, “Bence ona gönderilen mesaj sana kapıyı gösteriyoruz ya da artık burada seni istemiyoruz gibi bir mesaj değildi. 2006 yılında Deuce McAllister kulübün en önemli ismiyken Bush seçilmişti”
diyerek, 2006 Deuce McAllister’ın en iyi sezonlarından birini geçirdiğini ve o yıl ki başarılarında çok büyük McAllister’ın çok büyük payı olduğunu Reggie Bush’da durumu aynı şekilde avantaj haline getirecek bir potansiyel olduğunu söyledi.

Hatırlanacağı üzere Brees, San Diego Chargers’da oynarken, Chargers, 2004 NFL Draftı’nın 4.sırasından bir başka QB Philip Rivers’ı seçmiş, Brees ise o sezon gösterdiği muhteşem performans ile “Yılın En İyi Geri Dönüş Yapan Oyuncusu” ödülünü almıştı.

Yazan: Haber Servisi