Gazi Warriors ile Boğaziçi Sultans arasında oynanan Gazi’nin 41 – 38 üstünlüğü ile sona eren TAFL Kulüpler 1.Ligi final maçı ilginç istatistiklere sahne oldu. Altıncısı düzenlenen Kulüpler Ligi’nde bu sezonki final ilk defa İstanbul ya da Ankara dışında bir şehirde gerçekleşti.

Dördüncü defa finale çıkarak Kulüpler Ligi’nde en çok finale çıkan takım olan Gazi Warriors tarihindeki ilk Kulüpler Ligi şampiyonluğunu kazanırken daha önce iki defa finale çıkıp şampiyon olan Boğaziçi Sultans ise, üçüncü finalinde ilk defa kaybetti.

Üniversiteler Ligi’nde de benzer bir kadroyla mücadele eden ve oynadığı son dört finali kaybeden Gazi, uzun zamandır süregelen şanssızlığını da bu şekilde kırmış oldu. Altı uzatmaya giden final en çok uzatmaya giden final olurken, uzatmalarda biten üçüncü final oldu.

Bir diğer ilginç istatistik ise ikinci defa, bir önceki sezon finali kaybeden takımın ertesi sezon şampiyon olması oldu. 2009 – 2010 yıl finalde İstanbul Cavaliers’a kaybeden Gazi Warriors bu sene şampiyon olurken, İstanbul Cavaliers ise 2008 – 2009 sezonunda finalde Boğaziçi Sultans’a yenilerek ikinci olmuştu.

Bu sezonki final maçı 79 sayı ile en çok skor yapılan Kulüpler Ligi final maçı olarak tarihe geçti.

Bugüne kadar Kulüpler Ligi’nde finale Boğaziçi Sultans, Ege Dolphins, Hacettepe Red Deers, İstanbul Cavaliers ve Gazi Warriors çıktı. Finale çıkan tek İzmir takımı olan Ege Dolphins’in şampiyonluğu bulunmazken, Hacettepe Red Deers ve Boğaziçi Sultans’ın ikişer şampiyonluğu bulunuyor.

Cavaliers ve Warriors’ın da birer şampiyonluğu bulunurken TAFL şampiyonlukları Ankara (3) ve İstanbul (3) arasında eşit olarak paylaşılmış durumda.

En çok finale çıkan takımlar ve şampiyonlukları şu şekilde:

Gazi Warriors – Dört final, bir şampiyonluk
Boğaziçi Sultans – Üç final, iki şampiyonluk
Hacettepe Red Deers – İki final, iki şampiyonluk
İstanbul Cavaliers – İki final, bir şampiyonluk
Ege Dolphins – Bir final, şampiyonluğu yok

Yazan: Haber Servisi