Geçtiğimiz yılki final organizasyonundan sonra yazdığımız yazıyı okuyunca biraz üzüldüm.

Öncelikle çoğunuzun bilmediği bir bilgiyi sizlerle paylaşayım. Sizlerin NFLTR olarak bildiğiniz oluşum aslında buz dağının (size) görünen tarafı. Çevrimiçi olarak NFLTR’nin yanı sıra buz hokeyi sitemiz NHLTR ve gelişim aşamasında olan bir kaç sitemiz daha var. Bunlar dışında spor medyası, spor etkinlik ve organizasyonları, spor yönetimi ve danışmanlık konularında çalışmalar yapıyoruz. Bunları yaparken ben dahil ekibimizden kimse 7/24 veya 9-6 bu islerle uğraşmıyor. Kendi işimiz, okulumuz, ailelerimiz, eşlerimiz, arkadaşlarımızdan zaman ayırıp amansızca çalışıyoruz.

Peki niye 2009-2010 final organizasyonunun yazısı beni üzdü? Çünkü o yazıyı yazdığımız zamanlar bizim bu sezonun finali için hedeflerimiz bazılarınızın geçtiğimiz Pazar günü Sakarya Atatürk Stadı’nda ve bilgisayarınızın başında gördüklerinizden çok farklıydı. Maalesef geçen sene olduğu gibi bu sene de final karşılaşmasının tarihi, yeri ve saati çok kısa bir süre önce açıklandı. İstediğimiz final organizasyonunu ortaya koyabilmek için gerekli sponsorluk görüşmelerini yapmayı bırakın, organizasyonu yetiştirmek bile zor oldu. Çok kısa bir sürede görseller tasarlanıp basıldı, teknik ekipmanlar (ışıklar, kameralar, yaka mikrofonları vs.) derlendi. Organizasyon bakımından en önemli şeylerden biri olan mekanı incelemek mümkün olmadan, körlemesine hazırlanıp gitmek durumunda kaldık Sakarya’ya.

Dolayısıyla sorunlar kaçınılmazdı. İlk olarak stadın elektrik sorunu, sonra da ses ekipmanlarındaki sorun. Yayın yaptığımız bölüme uzun süre elektrik gelmeyince maçın ilk yarısını web cam’den yayınlamak zorunda kaldık. Elektrik geldiğinde de yaka mikrofonlarımızla stadın mikseri uyuşmadığından ikinci yarıda ses problemi yaşadık. Bu sorunlar aşıldığında yayın size sorunsuz olarak ulaşmaya başladığında ancak dördüncü periyotun ortalarındaydık.

Stat sabah 10’da açıldığında NFLTR olarak oradaydık, ilerleyen saatlerde takımlar ve federasyon yetkilileri de sırayla geldiler. Ali Sami Yen Stadı’nda 15 sene önce kullanılan eski elektronik skor tabelasını kullanmayı öğrendik, günü kurtarmak adına tek haneli skor bölümlerini çeyrek ve uzatmalar için, saat bölümünü de skor için kullanarak. Stada anons yapacak kimse olmadığı için kendi canlı yayın sistemimizi bozduk, gelen kişiler sessiz sedasız maç izlemesin diye.

Daha iyi olabilir miydi? Elbette olabilirdi. Biz de nasıl yapacağımızı biliyorduk ama bütçe olarak bizi çok aşacaktı. Herhangi bir geliri olmayan, yapılan masrafların (görseller, ulaşım masrafları, teknik ekipmanları kiralama, bayraklar, vs.) bile cebimizden çıktığı bir organizasyonun bütçesini 4-5 katına çıkartmak dışında bir yolu yoktu. Ama şunu belirtmeliyim ki, NFLTR’nin bir sonraki canlı yayını gerekli destekler sağlanarak profesyonelce olacak ya da bu koşullar altında hiç olmayacak.

Gördüğünüz gibi bu seneki final yayınının kalitesini geçtiğimiz yılki yayının üzerine çıkaramadık ancak ekip dışından bize gönüllü olarak ellerinden geldiğince yardım eden ve yayının size ulaşmasında oldukça emeği bulunan Sakarya Atatürk Stadı müdürü Kemal Can bey’e, DAÜ Crows’dan Mümin Gümüşlü, Faisal Korper ve Olcay Atasoy’a, NTV Spor’dan Mert Nergis’e ve Kocaeli Sharks oyuncularına teşekkürlerimizi sunarız.

Not: Yayın sırasında USTREAM tarafından otomatik olarak kaydedilen bölümleri ustream.tv/channel/nfltr adresinden izleyebilirsiniz. Maçın belli bölümlerinde sesin sizlere ulaşması için farklı bir kanal kullandığımız için kaydedilen videoların büyük bir bölümünde ses bulunmamaktadır.